Hogy egy kis érdekességgel indítsuk a cikkünket: tudtad, hogy a nyulak nyitott szemmel alszanak? Így könnyen előfordulhat, hogy miközben te azt hiszed, hogy téged néz, édesdeden szundikál. 

 

De mi is az ideális nyúlfekhely ismérve? Mivel sokan nincsenek tisztában ezzel, ezért összegyűjtöttünk néhány olyan tényezőt, amire nem árt figyelni a vásárlás során. 

 

Fekhely mérete

 

 hirdetes_810x300  

Amikor kiválasztod a kedvenced fekhelyét a Zebrapets.hu kisállatfekhely kínálatából, akkor a méret talán az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni. Ebben a tekintetben viszont nem lehet egy általános értéket meghatározni, amely az összes tapsifüles számára ideális, mivel mindegyik fajta más-más testi adottságokkal rendelkezik. Ezért is készítenek a gyártók különféle méretű ágyakat. 

 

A legtöbbjük ugyan nem feltétlenül igényel külön ágyat az alváshoz, de sokan közülük élvezik a kényelmes, lapos vagy félig zárt helyeket a pihenésre. Amikor mi először hazahoztuk a nyuszinkat, nem zártuk el ketrecbe, hanem szabadon hagytuk a nappaliban. Az első pár hónapban a legszembetűnőbb az volt, hogy mindig vagy a kanapé vagy az étkezőasztal alatt tartózkodott sokáig. Nem igazán értettük, hogy ez mit jelent, egy kis keresgélés után azonban rájöttünk, hogy ez a két hely a kedvenc búvóhelye. Hogy pihenjen és biztonságban érezze magát, a kanapé alá bújt, és csendesen aludt.

 

A vásárlás előtt érdemes tehát megmérni a nyuszid méreteit, és ezt figyelembe véve tudod majd megtalálni számára kényelmes fekhelyet.

 

Bélésének vastagsága

 

Csakúgy, mint az embereknél, a nyulak ízületeire nehezedő túl nagy nyomás fájdalmat okozhat, ezért nem árt, ha a kiszemelt fekhely jó minőségű, vastag béléssel rendelkezik. Ez biztosítja majd a megfelelő párnázottságot a kis szőrös barátod pihenés közbeni kényelméhez. 

 

Anyaga

 

A nyuszik szeretnek összegömbölyödni alvás közben, ha azonban a választott fekhely anyaga durva és kemény, az megsértheti az orrukat és a bőrüket, különösen akkor, ha annak az adott fajtának kevesebb a szőrzete. Ezért nagyszerű választásnak bizonyul például a plüss pamut.

 

Könnyű moshatóság

 

Amikor először vásároltunk ágyat a nyuszinknak, ő erre gyakran rápisilt, és koszosan beleugrált, így a vásárlást követő egy héten belül már ki is kellett mosnunk. Emiatt nem árt figyelembe venni a választásnál azt is, hogy az adott fekhely huzata levehető legyen, illetve, hogy berakható-e mosógépbe, vagy csak kézzel lehet kimosni. 

 

Egyszerűbbet vagy különlegesebbet válassz?

 

Léteznek egyszerűbb ágyak is, a Zebrapets.hu kínálatában fellelhető Trixie kerek, peremes  fekhely például ilyen, de különlegesebb kialakítású ágyakat is találsz, mint amilyen például a Trixie nyuszifej formájú, ovális, gyapjúfehér fekhely. Nem tudhatod, hogy a kedvencednek melyik nyeri majd el a tetszését. Ezért azt javasoljuk, hogy ne félj kísérletezni, mivel így tudhatod meg, hogy mi működik és mi nem.

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.