Nyitókép forrása SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias)

 

A szlovák baloldal Pravda napilap internetes kiadása gyűjtötte össze a szlovák EP-képviselőktől, milyen munkák, kihívások és megoldandó feladatok várnak jövőre az Európai Parlamentre. Azon túl, hogy eleve nem lehetünk elégedettek az EP-munkájával, az is aggasztó, hogy a Pravda által közölt listán nem szerepel a korrupció elleni harc, mármint az EP-n belüli korrupciós visszaélések megakadályozása.

 

Helyette Ukrajna, a kriptoavaluták szabályozása, a chiphiány és az online tér biztonsági kihívásai lesznek fókuszban, és persze az energiaválság, illetve az infláció.

 

Martin Hojsík (RE frakció, a szlovák PS képviselője) például az infláció és energia kérdését is a fosszilis üzemenyagoktól való függőség kérdésén keresztül látja. A politikus egyébként aktív részt akar vállalni a haszonállatok életfeltételeit szabályozó új európai törvény megalkotásában.

 

 hirdetes_810x300  

A KDH-s Miriam Lexmann (EPP frakció) az orosz invázió elleni és a Kínával szembeni fellépést emelte ki a jövő év fontos kihívásai közül.

 

A progresszívok üdvöskéje, Michal Šimečka, aki egyben az Európai Parlament 14 alelnökének egyike, Ukrajna tartós anyagi, humanitárius és katonai támogatását említette elsőnek a jövő év feladatai közül, és kiemelte az Ukrajna újjáépítésére szánt „makrokölcsönöket” is, valamint az Ukrajnának szánt haditechnikák átadásának felgyorsítását és Ukrajna mihamarabbi uniós csatlakozását.

 

Körkép.sk

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!