Nyitókép: körkép.sk/KPA

 

Fontos három pontért utazott Nagymihályba a DAC. Miután múlt héten csak egy pontot sikerült szerezni a listavezető Slovan ellen, a nagyszombati Spartak két pontra közelítette meg a sárga-kékeket, így különös jelentőséggel bír a mai keleti találkozó.

 

Adrian Guľa, a DAC vezetőedzője a találkozó előtt elárulta, hogy a Slovan elleni mérkőzés után vegyes érzések kavarogtak benne és játékosaiban.

 

„Kiértékeltük a Slovan elleni mérkőzést, amely után talán mindannyiunkban vegyes érzések kavarogtak. Nagy elvárásokkal vágtunk neki a rangadónak, mindent meg akartunk tenni a győzelemért. Úgy gondolom, a csapat mindent elkövetett annak érdekében, hogy színvonalas összecsapást játsszon. Még ha nem is sikerült győzedelmeskedni, tudjuk, hogy voltak olyan nagyon erős dolgaink, amelyekre építhetünk és amelyeket minden egyes meccsen viszont szeretnénk látni. Nemcsak az egységesség, taktika, de főleg az akarat, igyekvés, entuziazmus szempontjából. Ezeket a szurkolók is mindig értékelik és hosszútávon pontokat hozhat a táblázatba.”

 

mondta az edző, majd rátért a védekezés és támadás értékelésére.

 hirdetes_300x300  

 

„Bízom benne, hogy a védekezésben mutatott teljesítményt, továbbá a játékszervezésben és a szorgalmasságban látott mentalitást a következő meccsekre is átvisszük. A hét folyamán is ebben a szellemben edzettünk, igyekeztünk még magasabb szintre juttatni a dolgokat. Remélhetőleg a támadójátékunkba kreativitást, konstruktivitást viszünk és hatékonyak is leszünk. A védekezésben stabilak akarunk lenni, a támadásainkba pedig átütőerőt kell vinnünk. Szükségünk lesz erre, mivel egy nagyon kellemetlen ellenfél vár ránk”

 

A csapat már pénteken elindult keletre, a kiállított Risvanist azonban itthon kellett hagyniuk.

 

„A Slovan elleni kiállítása miatt Risvanis nem áll a rendelkezésemre és Krstović pályára lépése is kétséges, akit vasárnap sérülés miatt kellett lecserélni. A többiek bevethetőek, teljes létszámban edzettünk. Mindenki kész pályára lépni és segíteni a csapatnak.”

 

fogalmazott Gula, aki elárulta, éheznek a jó eredményre.

 

„Tisztában vagyunk vele, hogy egy eltökélt hazai csapat és kemény összecsapás vár ránk. Bízom benne, hogy nemcsak az ellenfélre készülünk fel kellőképpen, hanem az esetleg ott ránk váró nehéz talajú pályára is. Éhezünk a jó eredményre és a minőségi teljesítményre, remélhetőleg sikerült három pontot zsákmányolnunk. Tudjuk viszont, hogy ehhez a képességeink legjavát kell nyújtanunk”

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:
2020.10.17. – Nagymihály-DAC 2:4, gólszerzők: Trusa, Soler – Divković, Friede, Kalmár, Fábry, 0 néző
2021.02.27. – DAC-Nagymihály 2:1, gólszerzők: Kružliak, Andzouana – Žofčák (11 m), 0 néző
2021.07.25. – Nagymihály-DAC 4:1, gólszerzők: Begala, Kanu, Žofčák, Vaško – Taiwo, 750 néző
2021.10.24. – DAC-Nagymihály 1:0, gólszerző: Andzouana, 3998 néző
2022.09.03. – DAC-Nagymihály 1:0, gólszerző: Krstović, 4383 néző

 

A mai, 15:00-kor kezdődő találkozót a voyo.markiza.sk közvetíti élőben, játékvezetők Smolák – Čajka, Kuba.

 

Körkép.sk, dac1904.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!