Nyitókép: Körkép.sk

 

Forró Krisztiánnal, a Szövetség-Aliancia elnökével és a párt képviselőjelöltjeivel ezúttal Rimaszombatban találkozhattak az érdeklődők. A kellemes helynek ható egyik helyi kávézó vendégei megtöltötték a férőhelyeket. Eljöttek megtudni, milyen ember a magyar párt elnöke, mit tud mondani egy olyan város népének, akiket – a fejlődést illetően – talán már a remény sem éltet.

 

„Mindenki a vendégem!” – ezzel kezdte az egyes számú képviselőjelölt a bemutatkozását. Úgy, ahogy illik, úgy, ahogy kell. 

 

 hirdetes_300x300  

Arra kérte a közönséget, kérdezzenek. Kérdezzenek bátran, mert legjobban ők ismerik a várost és annak minden problémakörét. Hiszen a kérdésekből, a problémák felsorolásából tudja meg a párt, mit kell legszükségesebben orvosolni, ha bekerülnek a szlovák parlamentbe szeptember végén.

 

 

Jöttek is a kérdések, sorjáztak a legégetőbb, legfájdalmasabb problémák. Ezek között megtalálhattuk a migrációt, a vonat- és autóbusz-közlekedés nagymértékű leépülését, a munkahelyek megszűnését, az egészségügy, az oktatás legégetőbb gondjait és még sok egyéb problémát. Kérések,  javaslatok hangzottak el a romakérdés előmozdítására, a falusi kisiskolák helyzetének a megváltoztatására, és még számos olyan körben, amelyek az embereknek láthatóan problémát jelentenek a városan és a régióban. 

 

Itt is bebizonyosodott, hogy van belőlük elég.

 

A kérdésekre, felvetésekre Forró Krisztián és Cziprusz Zoltán képviselőjelöltek reagáltak. Forró Krisztián válaszában hangsúlyozta, hogy a problémák legtöbbjét ismerik, de van köztük számos olyan is, amely speciálisan régióbeli probléma. A felvetéseket, javaslatokat köszöni, ezeket szeptember folyamán beépitik a Szövetség-Aliancia a stratégiai fejlesztési programjába, és fel fogják használni a munkájukban, ha bekerülnek a parlamentbe. Ez lesz majd a koalíciós partnerekkel való tárgyalások alapja. 

 

Forró szerint folyamatosan bizonyosságot szereznek arról, hogy a szlovák pártoknak nem érdekük a déli régiók fejlesztése. Kifejtette, be kell kerülniük a parlamentbe, hogy hatékonyan tudjanak segíteni a magyar embereken. De nemcsak a magyarokon, hanem minden itt élő emberen. Hitelesek szeretnének lenni, most gyűjtik a pontos, releváns adatokat. Ezért érzik fontosnak minden ember véleményét, javaslatát. 

 

 

Sajnálatát fejezte ki, hogy nem jött létre a magyar egység. Hangsúlyozta, olyan jelölteket igyekeztek állítani, akiket a régióban ismernek, bizalmukba tudják őket fogadni, és remélhetőleg szeptemberben meg is választják őket. 

 

Ehhez kéri minden ember bizalmát!

 

A képviselőjelöltek közül a találkozón még jelen voltak Pál Attila és Szajkó Richárd.

 

Mede Géza

 

Képek: A szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 44 olvasónak tetszik ez a cikk.