Nyitókép: SITA

 

A választási kampány előrehaladtával egyre keményebb az adok-kapok a politikai pártok képviselői között. Ennek magyarázata, hogy az adott párt úgy tudja maximalizálni saját szavazótáborát, ha elhatárolódik a vele konkuráló többi politikai erőtől, illetve velük szemben határozza meg magát. Más, jobb, hitelesebb alternatívát kínálva, legalábbis saját meggyőződésük szerint.

 

Jó példa erre a Peter Pellegrini vezette Hlas-SD és a Progresszív Szlovákia esete. A két pártot a közvélemény-kutatások általában a második-harmadik helyen mérik. Mindkettő konfliktuskerülő, liberális, progresszív politikai erő, akik ugyanazokra a választókra hajtanak.

 

A TA 3 vasárnapi hírműsorában Erik Tomáš (Hlas) úgy fogalmazott, hogy a Progresszív Szlovákia saját lépései és nyilatkozatai alapján egyre inkább kizárja magát a Hlasszal való választások utáni együttműködésből. Erre két példát hozott fel.

 hirdetes_300x300  

 

Az egyik, hogy a PS szociális szakértője átlagon felülinek nevezte a szlovákiai nyugdíjak értékét. „Szerintem ez nem így van. Biztonsági szakértőjük (szerk. megj. Világi Oszkár emberéről, a gyakran magyarul is nyilatkozó Jaroslav Spišiakról van szó) azt is mondta, hogy minden drogot legalizálni kell” – kritizálta a PS-t Tomáš.

 

A Hlas politikusa szerint a progresszívok azt is szeretnék, hogy az úti okmányokban ne tüntessék fel az illető személy nemét.

 

„Michal Šimečka, a PS elnökének apja azt mondta, hogy az ellenzéki pártok választói emberbőrbe bújt disznók. El kell határolódnom az ilyen nyilatkozatoktól,”

 

mondta Tomáš a Politikában című vasárnapi vitaműsorban.

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.