Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye – mondta szombaton Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa.

 

„168 óra múlva ilyenkor a világbajnokságnak lesz egy győztese, ezüstérmese és bronzérmese. Ez is jelzi, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll ahhoz, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye”

 

– mondta a vb kezdete előtt egy héttel tartott sajtótájékoztatón Schmidt Ádám a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában. Ezután arról is beszélt, hogy a világbajnoksággal többet szeretnének adni, mint egy sportesemény, ezért folyamatosan lesznek koncertek, különböző programok, amelyek reggeltől estig várják majd a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat.

 hirdetes_300x300  

 

„Több mint egymilliárd néző fogja látni az eseményeket, és ezzel együtt Budapestet. Átléptük a 300 ezer eladott jegyet, ennyi néző még nem látogatott ki Magyarországon sporteseményre”

 

– ismertette. Megemlítette azt is, hogy a rendezvény „hagyatékaként” az eddigi szennyezett területen a vb után park lesz és futókör is várja az érdeklődőket.

 

„Nemzeti ügy, hogy ez egy jól sikerült világbajnokság legyen”

 

– összegzett Schmidt Ádám.

 

„Egy héttel a kezdés előtt a szervezőbizottság nyugodt és magabiztos, rendkívül motivált”

 

– jelentette ki Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, majd arról beszélt, hogy minden készen áll ahhoz, hogy Közép-Európában elsőként Budapest vendégül láthassa a világ harmadik legnagyobb sporteseményét.

 

Budapest, 2023. augusztus 12.
Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervezõ Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszél az egy hét múlva kezdõdõ atlétikai vb kezdete elõtt tartott sajtótájékoztatón a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában 2023. augusztus 12-én. Célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll, hogy elkezdõdjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye.
MTI/Máthé Zoltán

 

Megemlítette, hogy szombaton tíz órakor kinyitott a sajtóközpont, érkeznek a sportolók, a világbajnokság kisbuszai járják a várost, a világ már Budapestre figyel. Kedden megnyílnak az edzőpályák is. A legfrissebb adatok szerint 102 külföldi országból vásároltak már jegyet – mondta. Arról is beszélt, hogy ársapkát vezetnek be a stadion büféiben és a szurkolói zónában, 550 forintba kerül fél liter ásványvíz, és a sör is ezer forint alatt lesz.

 

Németh Balázs kiemelte, hogy a kormány támogatásának köszönhetően minden tervüket meg tudják valósítani, „a maximumot hozzák ki” a világbajnokságból, így különböző szórakoztató és sportos programokkal, nyereményjátékokkal is készülnek, melyekkel igyekeznek megszerettetni mindenkivel a mozgást, az atlétikát.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!