Mindenki sikeres szeretne lenni, amikor az e-kereskedelem rögös útjára térve webshopot indít. Tevékenységtől függően aktív és passzív jövedelmet biztosíthat, csak az a kérdés, hogy ez milyen gyorsan és milyen mértékben következik be. 

 

Egy jó stratégia az e-kereskedelem alapját képezi

 

Az e-kereskedelemnek számos előnye és hátránya van, de egy jól átgondolt, logikusan felépített stratégiával a webshop készítés és annak sikeres működtetése kivitelezhető. A tervek mentén haladva, felkészülve az esetleges negatívumokra ugyanis azonnal képesek leszünk a megfelelő reagálásra. 

 

 hirdetes_810x300  

A Webáruház készítés árak tapasztalatai szerint a webshopok jelentős része passzív jövedelemszerzés céljából jön létre, Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az adott pillanatban nem dolgozunk rajta, de mégis pénzt tudunk vele keresni. 

 

Milyen stratégiákat érdemes beépíteni egy webshop működésébe?

 

  • Ösztönözd a látogatókat arra, hogy iratkozzanak fel a hírleveledre.
  • Adj limitált idejű ajánlatokat a kosárelhagyóknak.
  • Hirdesd a legnépszerűbb termékeidet.
  • Készíts a vásárlás befejezésekor mini felmérést.
  • Biztosíts ingyenes szállítást egy adott rendelési érték felett.
  • Írj minőségi blogcikkeket.

 

Ösztönözd a látogatókat hírlevél feliratkozásra!

 

Az e-mail marketing még napjainkban is hatásos módszer arra, hogy a feliratkozók számára hírleveleket küldj, amelyben beszámolsz a webshop legújabb híreiről, ajánlatairól. A webshopok esetében érdemes olyan pop-upokat alkalmazni, amelyekkel a hírlevélre történő feliratkozást népszerűsítheted.

 

Adj limitált idejű ajánlatokat a kosárelhagyóknak!

 

Ennek során egy e-mailben értesíted a vásárlót arról, hogy a webáruházban elhagyta a kosarát, azaz a kosara vár rá. Az emlékeztetés során akár még meg is jutalmazhatod, például egy ingyenes szállítással, amennyiben 24 órán belül befejezi a vásárlást. 

 

Hirdesd a legnépszerűbb termékeidet!

 

Megfigyelték, hogy sokkal eredményesebbek azon a hirdetési módok, ahol nem a webáruházra, hanem a webáruház legnépszerűbb termékeire fektetik a hangsúlyt. A leendő vásárlók ezáltal konkrét termékeket láthatnak, azok felkelthetik az érdeklődésüket, így tovább tudnak kattintani a webshopra.

 

Készíts a vásárlás befejezésekor mini felmérést!

 

Ebben megkérdezheted például a vásárlóidat arról, hogy miként találtak rád, így megtudhatod, hogy milyen csatornákon érdemes erősíteni a kommunikációdat. A válaszok által könnyebben tudod fejleszteni a webáruházadat, így idővel magasabb bevételre tehetsz szert.

 

Biztosíts ingyenes szállítást egy adott rendelési érték felett!

 

Van olyan vásárló, aki bár rendszeresen és sok terméket rendel, a szállítási költségeken – ha azok magasak – fennakad. Célszerű a látogatókat arról tájékoztatni, hogy mekkora az a rendelési összeg, ami felett ingyenes a számukra a kiszállítás. Ez egyrészt emelheti az eladás értékét, másrészt pozitív érzést kelt, és növeli a vevő hűséget. 

 

És végül, de nem utolsósorban írj minél több minőségi blogcikket, akár arról is, hogy milyen stratégiák mentén szeretnél sikeres lenni!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!