Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Kevin Wolf

 

Valóságos beismerő vallomást tett Larry C. Johnson volt CIA-s elemző a Judging Freedomnak adott interjújában, ahol arról beszélt, hogy az USA és több európai ország beavatkozott a 2022-es magyarországi választásokba, hogy megbuktassák Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormányát. Az interjúra a Magyar Nemzet hívta fel a figyelmet.

 

„Orbán Viktor nem tipikus jelenség az Európai Unióban, mert vallásos, konzervatív és mert nem akarta megnyitni Magyarország határait az illegális bevándorlók áradata előtt”

 

magyarázta Johnson az USA és más európai országok motivációit.

 

„Érdekes, hogy bár 2016-ban az amerikaiak mélyen felháborodtak azon, hogy az oroszok állítólagosan beavatkoztak az USA elnökválasztási kampányába, ám 2022-ben mi közvetlenül avatkoztunk be a magyar választásokba, amit egyébként ismételten megnyert Orbán Viktor”

 

 hirdetes_300x300  

mondta.

 

Arra a kérdésre, hogy Orbán megállításának céljából avatkoztak-e be, Larry C. Johnson úgy reagált, igen, azért, hogy vereséget szenvedjen, amit egyebek mellett Orbán ellenfeleinek a pénzelésével igyekezett elérni Amerika. Azon felvetésre pedig, hogy ezek szerint a CIA képes érdemben befolyásolni külföldi országok választásainak az eredményét, közölte: ráadásul nem is a titkosszolgálat avatkozott be, hanem az amerikai külügyminisztérium. – Még csak nem is igyekeztünk leplezni a szembenállásunkat – hangsúlyozta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.