Nyitókép: SITA

 

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség cserébe azt várja Budapesttől, hogy támogassa az Európai Békekeret (EPF) 500 millió eurós részletének átutalását.

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) – Magyarország kérésére – bejelentette, hogy ideiglenesen leveszi a magyar OTP Bankot a háború nemzetközi szponzorainak listájáról.

 

A NAZK honlapján olvasható jelentés szerint a nemzetközi háborús szponzori státuszt ideiglenesen felfüggesztették az OTP Bank, valamint öt görög fuvarozó (Dynacom, Delta, Thenamaris, Minerva, TMC) esetében, amelyeket Ukrajna azzal vádolt, hogy a szankciós árplafon megkerülése érdekében illegálisan szállítottak orosz olajat.

 hirdetes_300x300  

 

Paczolay Máté külügyi szóvivő a hírre reagálva az MTI-vel közölte: „lényegi változás nem történt” az ideiglenesen felfüggesztéssel, „a magyar álláspont világos, amíg az OTP-t nem veszik le a listáról, addig Magyarország nem fog hozzájárulni semmilyen további európai uniós finanszírozáshoz az ukrajnai fegyverszállítások tekintetében.”

 

Euronews

Megosztás:
Címkék: OTP Ukrajna

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!