Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

15 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Dušan Děděčeket, aki tavalyi tragikus közlekedési balesetet okozott a pozsonyi Zoch utcai tömegközlekedési megállónál. Erről hétfőn döntött a Pozsonyi Kerületi Bíróság. Emellett hét évre eltiltották a vezetéstől, és kártérítés kifizetésére kötelezték az áldozatok hozzátartozóinak. A döntés jogerős.

 

A vádlott a tárgyaláson megbánta tettét, azt mondta, neki kellett volna a helyszínen állnia, nem az elhunytaknak. Hozzátette: ha lenne rá lehetősége, eutanáziára menne. Az ügyész a 15 éves büntetésnél szigorúbb büntetést követelt, amelyre Děděčeket eredetileg a Pozsonyi Városi Bíróság ítélte. A büntetés hosszáról szóló döntést azonban a szenátusra bízta.

 

Maroš Žilinka főügyész utasítást adott a fellebbezésre, a vádlott azonban lemondott a fellebbezés jogáról.

 hirdetes_810x300  

 

Öt ember meghalt és többen megsérültek a 2022. október 2-án Pozsony központjában történt közlekedési balesetben. A vádirat szerint Dusan Děděček ittasan vezetett és 143 kilométer/órás sebességgel száguldott a belvárosban. 107 kilométeres sebességgel csapódott a buszmegállóba, ahol mintegy 40-en álltak.

 

„Az ítélet valóban igazságos és törvényes“ – mondta az ítélethirdetés után Jiří Kučera, a vádlott ügyvédje, és hozzátette, nagyra értékeli, hogy a bíróság nem az érzelmekre hagyatkozott, hanem szigorúan a törvény szerint döntött. Az ügyész a büntetés szigorítása kapcsán úgy fogalmazott, ezt indokoltnak tartja.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!