Nyitókép: SITA

 

Az Egyesült Államok újabb repülőgép-hordozót küldött a Közel-Keletre, hogy elrettentse Iránt attól, hogy megpróbálja kiterjeszteni a konfliktust.

 

A USS Dwight D. Eisenhower amerikai repülőgép-hordozó és csapásmérő csoportja a Gibraltári-szoroson keresztül a Földközi-tengerre hajózott. A térségben már két amerikai repülőgép-hordozó tartózkodik, ami az elmúlt évekhez képest ritkán fordul elő.

 

 hirdetes_300x300  

A USS Gerald R. Ford repülőgép-hordozó már a Földközi-tenger keleti részén tartózkodik csapásmérő eszközeivel. Az Egyesült Államok ezzel támogatásáról tanúsítja Izraelt, miután a zsidó állam a Hamász palesztin fegyveres szervezet Gázai övezetből indított támadásának célpontja lett.

 

A USS Dwight D. Eisenhower repülőgép-anyahajó a Földközi-tengeren és a Szuezi-csatornán át az Egyesült Államok térségbeli központi parancsnokságához tart. Így az amerikai erők fokozzák jelenlétüket a Közel-Keleten, hogy visszatartsák Iránt és szövetséges fegyveres csoportjait az izraeli-palesztin konfliktus kiterjesztésének kísérletétől.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!