Nyitókép: Facebook/Demokrati

 

A Demokrati párt három tagja – Eduard Heger, Jaroslav Naď és Juraj Šeliga – Ukrajnába látogatott a hétvégén. A politikusokat a Közép-Európai Stratégiai Intézet hívta meg negyedik konferenciájára, ahol Ukrajna kulcsfontosságú témáit vitatták meg.

 

„Meghallgattam a frontról érkező katonák meglátásait és tapasztalatait, elmondom Önöknek, még mindig libabőrös vagyok. Szó esett a határ menti régiók fontos együttműködéséről is, amely már most is jól működik, és a háború befejezése után hatalmas gazdasági és foglalkoztatási lehetőségeket jelent majd. Ez vonatkozik Kelet-Szlovákiára is ”

 

– írta Naď volt védelmi miniszter a közösségi oldalán.

 

 hirdetes_300x300  

 „Még a határaink közelében is átadhatatlan érzést tapasztaltunk a szirénák hangjától. A háború nagyon közel van, és ha valaki azt gondolja, hogy az oroszok megállnak a határunknál, mert Fico gondoskodik róla, akkor súlyosan téved, ezért szolidaritásnak kell maradnunk”

 

– fogalmazott a párt.

 

„Elképzelhetetlen, hogy a 21. században egy ország azt gondolja, hogy elveszi egy másik ország területének egy részét, amely nem tartozik hozzá. Elképzelhetetlen, hogy ezért ártatlan embereket öljön meg. És így magától értetődő, hogy Ukrajnának joga van a területéhez, amely hozzá tartozik”

 

– magyarázta Heger, majd azzal folytatta, hogy:

 

 „Szükség van egy olyan reakcióra a demokratikus világból, hogy a világ minden diktátora – akár most, akár a jövőben – ráébredjen, a szomszéd megtámadása megengedhetetlen, és nem fogja megúszni. Ezért fontos Ukrajna győzelme. Európa (ez kétszeresen is vonatkozik Szlovákiára – különösen Kelet-Szlovákiára) sokkal biztonságosabb lesz, ha Ukrajna szabad, demokratikus és virágzó ország lesz”.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!