Nyitókép: SITA

 

43. napja folyik a háború Izraelben. Amikor majd’ két évvel ezelőtt a másik háború volt 43 napos, többen is dolgoztak egy lehetséges gyors békén, és többek, mint például Schröder és Benet urak szerint erre igen jó esély mutatkozott. Aztán a dolgok – angol és amerikai jótevőinknek hála – mégis a kívánt irányba fordultak. A háború felé. Ha ez Izraelben is megismétlődik szép évek várnak ránk – és gyors elszegényedés.

 

Hogy mi okból választana egy „ellenállási szervezet” olyan módszereket, mint a Hamasz, ha nem helyzetének ellehetetlenítésére és a világ közvéleményének megbotránkoztatására, azt nem tudom. Így azt sem, hogy létezhet-e élő ember, aki ettől az akciótól az önálló állami lét megvalósulását, vagy annak előmozdítását várhatja. Mindenesetre most úgy látszik, az ellehetetlenítés bejött, de a megbotránkoztatás nem.

 

 hirdetes_300x300  

A gyűlölet lassan bekerít bennünket

 

Ami bizonyos, az a féktelen gyűlölet jelenléte. Olyasfajta gyűlöleté, ami még stresszmentes helyzetben is képessé tesz arra, hogy öthónapos csecsemők fejét szétlője vagy levagdalja az ember. 

 

Közép-Európában ilyen emberek nem élnek. Talán még a délszláv országokban sem, pedig ott vannak, akik szagoltak már puskaport. „Kijjebb” azonban, és már nemcsak keleten, de látjuk, a Közel-Keleten is, élnek. És nem jó ómen, hogy azok a milliók, akik értik, s néha talán élvezik is ezt a „gyakorlatot”, lassan-lassan körülvesznek bennünket. Gondolom vannak, akik a tiszta elvszerűség és a szövetségi hűség nevében tántoríthatatlanul hisznek az ukrán háború igazságosságában, és módszereinek helyességében. Annál érdekesebb, hogy közülük nem egy van, aki másként ítéli meg az izraeli helyzetet.

 

Igen, hiszen ott vannak előzmények, míg Ukrajnában nincsenek. Ugye? És így lehetséges, hogy amikor az ukránok visszavágnak, az igazságos, amikor a zsidók, az meg nem. Ami azonban mindkét háborúban közös, az a plazmává hevített gyűlölet konzerválása. És – mint azt iSMERhetjük –, aki rászorul, csak fölpattint egy Beneš-, Malina Hedvig-, vagy Trianonkonzervet, és már árad is a jóság és az együttérzés! 

 

Israel-Palestine: Everything you need to know - Vox
Kép forrása: vox.com

 

De hála barátunknak, az Egyesült Államoknak – és most ebben semmi szarkazmus nincs – ez itt nem az a szint. Alkalmas egy-egy vérforraló beszólásra, egy-egy nyolcnapon túl gyógyuló sérülésre, egy abszurd vagyonvesztésre – de ezek százéves, lassan beszáradó vérforralások és monoklik, halálfélelem nélkül – ami pedig az öldöklés melegágya.

 

Maradva azonban a két történet eltérő megítélésénél, bármilyen meglepő, ez csak nálunk észlelhető. A Globális Dél nem lát különbséget. Számukra Ukrajnában az USA az agresszor, Gázában pedig Izrael. Azaz: mi. Mi. Mert a gyarmatosítás és a ráépülő globalizáció nyertesei mi vagyunk. A fehérek. És ebbe a fogalomba a keresztények beletartoznak, a muszlimok nem. De a zsidók is beletartoznak, míg az arabok nem! Bár talán maguk is meglepődnének ezen a megállapításon, de a zsidók „hitsorsosaink” lettek! A kívülállók szemében hódítók. Egyformák velünk. Arrogáns, lelketlen, elvetemült rablógyilkosok. És ezzel jó volna tisztában lenni.

 

Palesztin technológia

 

Hogy mekkorát győztünk a XV. és a XX század között, az el nem mondható. Hogy hogyan bántunk a „vadakkal”, le nem írható. Az amerikaiak is. Legyőztünk minden hadsereget, és ahol csak jártunk, elvettük, amit akartunk. Megtanítottuk mindenkinek, hogy az ember öltönyben jár. De Krisztus tanítását nem tudtuk. Olyannyira visszatetszően viselkedtünk, hogy nekünk magunknak is elegünk lett magunkból. Megjegyzem, pontosan úgy, a vallás nevében öltünk, mint most a muzulmánok. Pontosan annyi évvel a „próféta” eljövetele után, mint a muzulmánok. És pontosan azzal a „palesztin technológiával” dolgoztunk, mint ők. 

 

Ebben az ötszáz évben sikerült mindenkit magunk ellen fordítani, aki csak él. (A három kivétel: Európa – ahol a domináns struktúrát megteremtettük, Észak-Amerika és Ausztrália – ahol kiirtottuk az őslakosokat.) Mindeki más tudja, hogy arrogáns, lelketlen, elvetemült rablógyilkosok vagyunk, akik szemérmetlenül hazudnak és tesznek mások véleményére.

 

Miközben a halott Isten (Nietzsche) helyét átvette a képmutatás, pökhendiségünk nem csökkent. Ma is mi birtokoljuk a Föld javainak elképesztően aránytalan részét, amiből nem adunk senkinek. (Sőt, a birtoklók nekünk, önmaguk „genetikai bázisának” is csak annyit juttatnak, hogy ezek a javak, és a rendkívül rossz külső megítélés az akolban tartson bennünket). És most, hogy a helyzet egyre jobban elmérgesedik, azonnal láthatjuk is, hogy a kevesebb is elég. Az akolban tartás egyenletében, ha nő a gyűlölet, nyugodtan csökkenthető a juttatás, így is fennáll az egyenlőség: a maradás kényszer. Hová is mehetnénk, ahol nem kívánnák a vérünket? Mert bárhonnan is nézzük, ma is folytatjuk a rablást minden rendelkezésünkre álló eszközzel, ami nem kevés. Nézzük csak Elon Musk twittelését!

 

Nem Iránnak vannak bázisai Amerika körül

 

Irán háborút akar. Nézd meg, milyen közelre rakták országukat a katonai bázisokhoz (Elon Musk Tweet)

Pontosan tudjuk, hogy ez a helyzet. Hogy az USA az egyetlen állam, mely a föld bármely pontján képes bárkire csapást mérni. Mert nemcsak Iránnak nincsenek bázisai Amerika körül, de Kínának sem. És Kína körül (is) kinek vannak? Igen. És mindenütt. Az Egyesült Államoknak több mint 500 katonai bázisa van határain kívül. Minek is ez? Fenntartani a kereskedelmi útvonalakat? Ugyan! Ha Kína tartana rendet a Dél-Kínai Tengeren, talán érdekében állna megállítani saját, profittermelő hajóit? Mégsem ez a legnagyobb baj.

 

A legnagyobb baj, hogy a nyugati társadalom teljes ideológiai anarchiába süllyedt – és ez egyáltalán nem általános. A (bármily tökéletlen) rendszert, a kereszténységet felváltó káosz olyan állapot, ami alkalmas ugyan arra, hogy értékeink elvesztésével minket magunkat fosszon meg saját érdekeink képviseletétől, de arra nem, hogy mások szimpátiáját is elnyerhesse. Ahhoz ugyanis legalább részben tartalmaznia kellene a „befogadó” értékeit. De hogy a valamit semmire cserélje, kinek jutna eszébe? – csak nem a csalóknak?

 

Ma a Nyugat képtelen felfogni, hogy nézeteinek terjesztésére az a legjobb érve, hogy azok „jobbak”, helyesebbek, józanabbak vagy igazságosabbak, mint más civilizációké. Miközben az elmúlt 100 évben ez a civilizáció ölte meg a legtöbb saját polgárát, és a legtöbbet más civilizációk polgárai közül is! Nem csoda, hogy az arabok, a kínaiak, vagy akár a hinduk egyáltalán nem lelkesednek a mi cukormázas, levegőben lógó elmebetegségeinkért. Ezek eleve csak a mi inkubációs környezetünk abszurd fénytörésében tűnhetnek valóságosnak, a judeokeresztény kultúra hatósugarán kívül: agyrémek. 

 

LMBTQ aktivisták mint potenciális első áldozatok iszlám győzelem esetén

 

Az a tény, hogy LMBTQ aktivisták tüntetnek a palesztinokért, egészen ijesztő: csak a valóság teljes figyelmen kívül hagyásával lehetséges. És valóban! Már akkor is tüntettek a palesztinok mellett, amikor a zsidók még be sem tették a lábukat Gázába! Minden normális (általános, természetszerű, megszokott, szabványos, normál, szabályos, tipikus, elfogadott, előírásos, közepes, természetes, szokványos, szokásos, átlagos, beszámítható, egészséges, ép, épelméjű, épeszű, józan gondolkodású, rendes, szabályszerű) ember tudja, hogy pontosan ők volnának egy iszlám győzelem első áldozatai. Amikor a bobby bizonytalanul nézi az engedélyezetlen tüntetésen törvénytelen szlogeneket skandáló bevándorlókat, ahelyett, hogy – mint feladata – alkalmazná a törvényt: veszített. Ez ma Európa magatartásának tökéletes szimbóluma és jövő-víziója.

 

A zsidók – szövetségeseink a kultúrában és a bajban – épp az ellenkező következtetésre jutnak: kiállnak saját értékeik és elképzeléseik mellett. Nem hibátlanok, de mert normálisak, a saját álláspontjukat kommunikálják. Pontosan tudják, hogy van vaj a fülük mögött, de úgy vannak vele: kinek nincs? Az USA-nak? Az araboknak, vagy a törököknek? Talán Európának? 

 

Izrael számára ez élet-halál kérdése

 

Hozzáállásuk azonban számukra élet-halál kérdés és ők az életet választották. Nekik ők maguk az elsők (könnyen vannak! Mögöttük nem három kontinens kiirtásának terhe, hanem őnmagukénak kísérlete magasodik). 

 

Houellebecq-kel szólva Európa a behódolók világa, Izrael a kitartóké. Az ellenségeink meg ugyanazok. Nem tudom, hogy a „Világ teremtése” után 1401 évvel, Kr.e. 2360-ban, amikor a világot az V. dinasztia igazgatta, térítettek-e a zsidók, de – szemben az egykori keresztényekkel és a mai muzulmánokkal – ma nem teszik. Elég komolyan veszik magukat, a betérés nehézkes és hosszadalmas. De ha a drag queen-ek, a transzneműek és BLM az alternatíva, még megtörténhet, hogy megpróbálom!

 

Micskó András

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.