Nyitókép: AGEL

 

Az AGEL komáromi kórházát megtisztelte látogatásával a felsőoktatás területéről érkezett Dr. Merkely Béla professzor, a budapesti Semmelweis Egyetem rektora, valamint Dr. Nagy Melinda a komáromi Selye János Egyetem akkreditációért és minőségbiztosításért felelős rektor-helyettese.

 

Merkely professzor Széchenyi-díjas orvos, kardiológus, egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának tanszékvezetője, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, az egyetem Általános Orvostudományi Kar Sportorvostan tanszékvezetője. A munkalátogatáson szintén részt vett Farkas Iván, a Nyitra Megyei Önkormányzat képviselője, aki folyamatosan figyelemmel kíséri a kórház helyzetét.

 

 hirdetes_300x300  

A kórházat, annak jövőbeli terveit, valamint az egészségügyi gondoskodás területén folytatott stratégiáját MUDr. Filkó Gabriella, a kórház igazgató helyettese mutatta be. A vendégek meglátogattak több helyszínt, elsőként a kórház sürgősségi betegellátásának felvételi központját.

 


A belgyógyászat intenzív osztályán MUDr. Basternák Ernő fogadta a vendégeket, a Klinikai Onkológia radiológiai osztályán pedig a lineáris gyorsító előnyeit MUDr. Várady ecsetelte. A citosztatikumok elkészítését és a személyre szabott gyógyszeres kezelést a kórházi gyógyszertárban PharmDr. Komjáthy Hajnalka, a komáromi kórház intézeti gyógyszertárának vezetője ismertette, a Hematológiai és Transzfúziós részlegen pedig MUDr. Radi Enikő beszélt a transzfúziós gyógyszerek alkalmazásairól.

 

PharmDr. Komjáthy Hajnalka elmondása szerint Merkely professzornak lehetősége nyílt megtekinteni az AGEL komáromi kórházában azt e jelentős fejlődést, ami egyaránt szolgálja a páciensek, valamint a kórházi alkalmazottak érdekeit.

 

Körkép.sk, sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!