Nyitókép: SITA

 

A téli olimpia megrendezésének favoritjai 2030-ra Franciaország, 2034-re pedig Salt Lake City. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága célzott tárgyalásokra jelölte ki őket – jelentette az AP. A két legközelebbi, még nem kijelölt téli olimpia szervezőiről jövő nyáron döntenek.

 

Franciaország sikerét egy nizzai központú projekt hozta meg, mely számos téli üdülőhelyet kínál az Alpokban. A téli olimpia így 38 év után visszatérne abba az országba, amelynek fővárosa, Párizs jövőre ad otthont a nyári olimpiának. 1992-ben Albertville látta vendégül a téli sportok legjobbjait.

 

 hirdetes_300x300  

A 2030-as olimpiai játékok szervezőjét más ismernünk kellene, de a helyzetet bonyolította a favorit Sapporo és a kanadai Vancouver visszalépése. Franciaország mellett az elmúlt hetekben a svédek és a svájciak is érdeklődtek a rendezvény iránt.

 

Salt Lake City a 2002-es játékok után másodszor is rendezhetne téli olimpiát. Az amerikaiak 2034-ben érdekeltek, hogy nagyobb távolságra legyenek a 2028-as Los Angeles-i nyári játékoktól.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!