Komáromban nagy figyelmet fordítanak az iskolások úszás oktatására. Az önkormányzat fontos céljai közé tartozik, hogy minden komáromi gyerek megtanuljon úszni  –  ennek megvalósításában jelentős szerepet játszik a RealK elnevezésű vállalat. 

 

A városban korábban is kiemelt hangsúlyt fektettek az úszás oktatása, azonban az elmúlt évek anyagi gondjai megnehezítették a program teljeskörű megvalósítását.

 

A tanfolyamok keretén belül az alapiskolák 3. és 4. osztályai részesülnek úszásoktatásban, és emellett az óvodásoknak is szerveznek úszótanfolyamot. Az uszodai és az edzői költségek 10 ezer eurós költséggel járnak.

 

 hirdetes_300x300  

 

Jelenleg már második alkalommal támogatja a programot a RealK vállalat, amely teljes mértékben átvállalta a kiadásokat. A benzinkutakat üzemeltető cég már több éve támogatja az élsportot is. A fiatalok egészséges életmódra és testmozgásra történő rávezetése már kisgyermekkortól szükséges. Nagy jelentősége van tehát, hogy a komáromi gyerekeknek lehetőségük van ingyenesen élvezni az úszásoktatás előnyeit. 



Nagyon örülünk, hogy anyagilag is részt vehettünk ebben a szép projektben. A RealK számára nagyon fontos a gyermekeink fejlődése, és a jövőben is támogatni fogjuk a hasonló tevékenységeket 

 

– mondta Lucia Ficzová, a vállalat képviselője.

 

Célunk az, hogy továbbra is minden komáromi gyerek tanuljon meg úszni 

 

– tette hozzá Ondrej Gajdáč alpolgármester, aki korábban a szlovák ifi vízilabda válogatott edzője is volt, és élete jelentős része az uszodához kötődik.

 

 

Az úszás oktatása az uszodán kívül még a Munka utcai alapiskolában történik, amelynek saját medencéje is van. A létesítményt az elmúlt években újította fel az önkormányzat, jelenleg a fűtés modernizációja zajlik, amelyre a város sikeresen pályázott.

 

A 2023/24-es tanévben 551 alapiskolás és 198 óvodás jut el úszótanfolyamra az ősz és tavasz folyamán. Köszönet a RealK vállalatnak és a Mészáros családnak, akikhez a vállalkozás tartozik, hiszen ez nagy segítség ezekben a szűkös időkben. Örömmel látjuk, hogy egyre több komáromi vállalkozás karol fel nemes kezdeményezéseket. Összefogással sok jó kezdeményezést lehet megvalósítani 

 

– mondta Keszegh Béla polgármester.

 


Hozzátette még, hogy a város átfogó programot készít annak céljából, hogy a komáromi gyerekek minél többet mozogjanak, akár az iskola keretén belül, akár sportklubokban, vagy a szabadidejükben.

 

Buday Mária, Komárom város sajtóhíre alapjánFotók: Komárom város hivatalos sajtófotói

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!