Nyitókép: sita/AP Photo/Denes Erdos

 

A Büntető törvénykönyv módosításával teljesítettük a választások előtti ígéretünket. Ezt Robert Fico (Smer-SD) kormányfő közölte egy videóban a közösségi oldalán. Hangsúlyozta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a módosítás hatályba lépjen.

 

„Teljesítettük azt, amiről a választások előtt és után is beszéltünk. A Speciális Ügyészség (ÚŠP) felelős az emberi jogok folyamatos megsértéséért 2020 és 2023 között, és nem lehet megjavítani”

 

hangsúlyozta a kormányfő.

 

Fico szerint Zuzana Čaputová államfő most sem akarja a pártatlanság látszatát kelteni.

 hirdetes_300x300  

 

„Nyíltan támadja a kormányt”

 

közölte azt is hozzátéve, hogy egyoldalúan a liberálisokat védi.

 

Azt is megjegyezte, hogy a Smer-SD választóinak nem tanácsolja, hogy az államfőválasztáson Ivan Korčokra szavazzanak.

 

„Kormányfőként és a legerősebb kormánypárt elnökeként a szuverén szlovák külpolitika számomra elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy államfőjelöltet támogassak”

 

jelentette ki.

 

Kijelentette: Szlovákia felkészült az illegális migrációra.

 

„Készen állunk a kemény megelőző és büntető intézkedésekre, és nem engedjük, hogy illegálisan olyan emberek lépjenek be a területünkre, akiknek semmi keresnivalójuk itt”

 

jegyezte meg.

 

A kötelező szolidaritás megvalósítása esetében szerinte inkább fizetnének, minthogy a migránsokat kötelezően szlovák területre helyezzék.

 

A Büntető törvénykönyv módosítását csütörtökön (február 8.) hagyta jóvá a parlament. Ennek értelmében megszűnik a Különleges Ügyészség (ÚŠP), továbbá a büntetési tételek, a vagyon elleni bűncselekményekre vonatkozó kárküszöbértékek és az elévülési idők tekintetében is több változásra kerül sor.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!