Nyitókép: Körkép.sk

 

Az elmúlt esztendő anyagi nehézségei ellenére számos fejlesztés, felújítás történt Komáromban. Ezek közül az egyik legjelentősebb program a VII. lakótelep revitalizációja volt, amelynek keretében új járdák, parkolóhelyek, játszóterek létesültek. A fejlesztés nagy részét a város pályázati forrásból fedezte.

 


E projekt részeként felújításra került a Szent János utcában lévő multifunkciós pálya, továbbá a Polgár utcában, valamint a Seress Rezső utcában új játszóterek kerültek kialakításra.

 

 hirdetes_300x300  

 

A Körkép.sk a Seress Rezső utca, a Csillag utca, valamint a Duna-rakpart által közrefogott területre látogatott el, ahol egy új relaxációs parkot vettünk szemlére, amely az előző kalendáriumi év végére készült el.
A kisgyermekek számára kialakított játszótér mozgásfejlesztő játékelemei mellett egy új kosárlabdapálya is található, előtte pedig kültéri fitness gépek kaptak helyet.

 

Az ügyességfejlesztő játékokat, valamint az erőnlét karbantartását szolgáló sporteszközöket az itt élő családok nagy valószínűséggel a tavasz beköszöntével fogják igazán élvezni, ám a kosárlabdapálya máris hatalmas sikert arat a tizenéves fiúk körében.

 

A tömbházak által közrefogott területen megújult a zöldövezet is, számos facsemete került kiültetésre, amelyek egy-két év múlva majd nagyon kellemessé teszik a környezetet. A facsemeték a város saját faiskolájából származnak. A lakóházak között kiépítettek egy teljesen új járdaszakaszt is, amely átlósan szeli át a füvesített területet, mely tavaszra kezd majd zöldelleni.

 

 

Figyelemre méltóak a kültéri bútorok, az új padok is, amelyek remélhetőleg sokáig szépek és tiszták maradnak, hogy minden generáció minden helyzetben otthonosan érezhesse magát e térségben. Az ugrándozó unokák mellett legyen helye a kötögető nagymamáknak, vagy a babakocsit ringató, picit pihenni vágyó fiatal anyukáknak is.

 

Elmondható, a hetes lakótelep revitalizációja által barátságos környezet alakult ki e panelházak által közrefogott lakónegyedben is, ahol az új létesítmények sportolási és pihenési lehetőséget biztosítnak a családok számára.
Reméljük, nagyon sokáig szép, megkímélt állapotban marad, hiszen mindannyiunk felüdülését, kikapcsolódását hivatott szolgálni.

 

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.