Nyitókép forrása: reprofotó

 

Csütörtökön, a moratórium életbe lépését követően került ki a .týždeň aktuális száma, amelyen Ivan Korčok szerepel – hívta fel a figyelmet Gyimesi György, a Magyar Szövetség alelnöke.

 

„Meg kell mondanom, ezt az Ivant kedvelem igazán, aki felfedi valódi jellemét. Ma már pontosan olyan, amilyennek megismertem. A kampányfinisben megtagadott mindent, amire hivatkozva belevágott a választásokba. Már nem zavarja a négy égtáj felé folytatott külpolitika, még az uniós tagállami vétójog sem, és már az ukrajnai békét szorgalmazza, sőt, még Mečiar és az EVKA-ügy is elkezdte zavarni.”

 

jegyezte meg Gyimesi epésen, arra utalva, hogy Korčok a választási kampány során a kizárólag nyugati irányba folytatott külpolitika és a vétójog eltörlése mellett érvelt, karrierje során pedig Mečiartól kezdve, Dzurindán és Ficon át a Matovič és Heger-kormányokig minden garnitúrában szolgált, szóvivőként, külügyi államtitkárként vagy külügyminiszterként.

 

„Már az ifjabb Michal Kováč elrablásakor megtanult nagyokat hallgatni és így megőrizni funkcióját. Ezt jól megtanulta. Az újságírógyilkosság után hallgatása olyan fülsüketítő volt, hogy az egészen a washingtoni szlovák nagyköveti posztig repítette. (…)”

 

 hirdetes_300x300  

mondta Gyimesi.

 

„Teljesen világos, hogy Ivan akkor hallgat, amikor beszélnie kellene, és akkor beszél, amikor bölcsebb lenne hallgatni – például most, moratórium idején”

 

jegyezte meg a magyar politikus. Majd azt is hozzátette:

 

„Nagyon figyelmesen követem az ön (Korčok) transzparens számlájának mozgásait. Örülök a .týždeň hetilap kiadójától kapott, hirdetésért és terjesztésért kiállított számlának”

 

mondta.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!