Amikor meglebegtette a levegőben az új magyar párt létrejöttének lehetőségét. Minden bizonnyal valamiről el akarja terelni a figyelmet a pártelnök. Valami olyan lehet készülődőben, ami nem kedvez pártja megítélésének, népszerűségének.

 

Valamiben nagyon nem tudott megegyezni koalíciós partnereivel, ezért előre ködösít. Nagyon jól tudja, hogy egy új felvidéki magyar párt alakulásának hírére nagyon érzékenyen fognak reagálni az emberek, és országos közfelháborodást okozna.

 

Bosszú Simon rebelliskedésére?

 

 hirdetes_300x300  

Az is lehet, hogy így akarja megbosszulni Simon Zsolt rebelliskedését, távozását a Most-Hídból, és gyorsan kiszivárogtatva, előrebocsájtva a nagy hírt, nyakába varrja a pártalapítási kezdeményezést.

 

Közben előszeretettel megfeledkezik saját 2009-es pártalapítási tettéről. Simon az áruló, Bugár a megmentő! Merthogy a Pravda kérdésére, hogy el tudják-e fogadni a Most-Híd választói a közös kormányzást a Szlovák Nemzeti Párttal, azt válaszolta erre vonatkozóan, hogy

 

„Végeredményben nagyon jó visszajelzéseket kapunk a magyaroktól is.”

 

Blöffölt itt is! Mert jó, ha három ilyen őszintének mondható visszajelzése volt, a többi a számító, hízelgő….De az újságírónak is inkább azt kellett volna tőle kérdeznie, hogy a választások előtt el tudták-e volna képzelni a Most-Híd választói a közös kormányzást a nemzeti párttal?

 

Hogy tehet ilyet egy felelős politikus?

 

Erre a kérdésre a három pozitív visszajelzés egyre csökkent volna, a sajátjára. De azóta gyúrja keményen az embereket, a média parlamenti nyilvánossága előtt flörtöl Dankóval, a nemzetiek vezérével, talán virágot is küldött neki a kórházba, de ez nem biztos.

 

Egyébként az interjúban a Pravda nem is érdeklődött az új magyar párt létrejöttének víziója felől, talán nem is tudott róla, mint ahogy mi sem. Azt a jól értesült Bugár maga vetette fel, hogy ilyesmi van készülődőben, hogy erről „suttognak”. Hogy mondhat ilyet egy felelős politikus? Beáll a sunyisan suttogó suttyók közé? Komolytalan!

 

És a felvidéki magyarok?

 

Vagy tényleg készülődik valami az éj leple alatt? Amikor hosszú idő óta mindenki a felvidéki magyar összefogás szükségességéről beszél? Mert akkor tényleg érdemes lenne indítani egy közvéleménykutatást a felvidéki magyarok között egyetlen kérdéssel: Egyetért-e a felvidéki magyar érdekeltségű pártvezetők összefogásával? Nagyon sokan karikáznak azt a lehetséges választ, hogy igen, csak aztán ne engedjék őket szabadon…

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!