A Most-Híd javában előkampányol, prominens képviselői országjáró körútra indultak. Lakossági fórumaik „Miért?“név alatt vannak meghirdetve. Ez eddig rendjén is van, nem csupán a választások előtt kell az egyszerű választópolgárokkal találkozni!

 

Végre valahára nekem is válaszolt Béla

 

Ezzel egy időben a párt nagyvonalúan szétküldött 300 ezer levelet is a dél-szlovákiai háztartásokba, magyarázva a félévi bizonyítványt. Így végre valahára nekem is válaszolt Béla a februári levelemre – Nyílt levél Bugár Bélához -, bár a válaszával nem vagyok teljesen elégedett, mintha mellébeszélne megint egy kicsit.

 

 hirdetes_300x300  

Én ugyanis azt vetettem fel neki levelemben, hogy a magyar érdekeltségű pártok összefogása számottevőbb magyar képviseletet eredményezhetne a szlovák parlamentben, ő meg levelében a mostani kormánykoalíció mundérját védi és a kormánytagságból eredő előnyöket, lehetőségeket cifrázza, nem foglalkozik az erősebb magyar parlamenti képviselet meghiúsulásával.

 

A vegyespárt úgy gondolja, újra ki lehet merészkedni az emberek közé

 

Valószínűleg a vegyespárt úgy gondolja, hogy a márciusi választások és a kormányalakítást követő felháborodás óta már lecsillapodtak a kedélyek, újra ki lehet merészkedni az emberek közé! A választó népnek már konkrét eredményekkel lehet, sőt kell bizonyítani a fura és erősen kifogásolható összetételű kormánykoalíció hasznosságát, nélkülözhetetlenségét, a járhatatlannak vélt út járhatóságát.

 

Mára már sikerült kidolgozni a kormánykoalíció indoklásának érvrendszerét és retorikáját, amivel az emberek elé lehet állni! Miközben el lehet mondani az embereknek azt is, miért utasítják el elég lenéző módon az MKP intézményesített együttműködési javaslatát, és hogy ők már márciusban akartak tárgyalni a semmiről. Vagyis majdnem mindent el lehet mondani a fórumokon az embereknek…

 

Bugár Béla pártelnök Illésházán egy ilyen Miért fórumon jelentette ki:

 

„Soha nem hazudtam, mindig azt mondtuk el, amit el akartunk mondani!”

 

Bár az egyes szám első személyű igealak többes számúra váltása a mondat másik részében kicsit zavaró, mégis ez a gyurcsányi magaslatú gondolat azt is sugallja, hogy amit meg nem akartunk elmondani, azt soha nem is mondtuk el! Pedig a dolgok eltitkolása ezen a szinten egyenértékű a dolgok hamisításával, és ugyanúgy választópolgár átverését célozza.

 

Persze, mindenki szeretne hinni Bugárnak, csak nem képes rá tiszta lelkiismerettel, amikor pártjának honlapján közvetlenül a választások után ez jelent meg:

 

„Ha elfogadjuk a hazugságokat a kampányban, és mienkben nem kevés volt, akkor sajnos a napi politikai csatározások eszközeivé válunk. „

 

-Pár órán belül átírták a szöveget a honlapon…

 

Amikor Solymos László bátran kijelenti, hogy az óriásplakátok szlogenjei nem mindig fedték a valóságot, hiszen csak kampányoltak…

 

Amikor a pártelnök 2014-ben egy sajtóértekezleten az előző Fico kormány félidejét értékelve ellentmondást nem tűrően kijelentette, egyértelmű, hogy a Smer hazudott a választóinak (MOST-HÍD TV), mert az ígért „biztonságot” csak gazdasági hátterének képviselői érzékelik.

 

 

Félő, hogy azok az oligarchacsoportok, amelyek Ficoék gazdasági hátterét élvezték az előző választási időszakban, és amelyekre a pártelnök utal, továbbra is megvannak, csak kiegészültek Dankóéval és Bugáréval is, így már nem kell őket olyan vehemensen kifogásolni, hazugsággal megvádolni a kormányfőt.

 

Akkor most higgyünk vagy sem Bugáréknak? Hazudnak vagy sem? Mennyi „miért” csak így nagy hirtelen! Van miről beszélgetni a lakossági fórumokon!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: SME – Somogyi Tibor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!