Szívós kitartással és elszánt anyaország-ellenes nekibuzdulással szítják a tüzet az Új Szó oknyomozó újságírói a magyar kormány felvidéki támogatási rendszere ellen. Persze, ez a téma csak egy kiragadott példa Magyarország naprakész ostorozásban a napilap részéről, miközben nem veszik észre a laptulajdonosok, hogy ezzel a szembetűnő, egypárti (vegyespárti) érdekeket szolgáló balliberális beállítottsággal szép lassan elsorvasztják saját olvasótáborukat, mert az agymosási szándékot a józanul gondolkodók felismerik, és nem fogják vásárolni az újságot.

 

Szinte kézzel tapintható az anyaországgal szemben megnyilvánuló ellenszenv a lapban, szinte válogatás nélkül bírálnak minden kezdeményezést, ami a jelenlegi magyar kormánytól indul el. Az anyaország eredményeiről, gazdasági felzárkózásáról, sikereiről mélyen hallgatnak, miközben a magyar kormány esetleges megbuktatását célzó „Momentum”-okról, a vélt kudarcokról, az EU Magyarország ellenes kirohanásairól azonnal és véresszájúan beszámolnak. Szinte hallani a szerkesztőségből kiáramló kárörvendő kacajt ilyenkor!

 

Bugár adja az engedélyt

 

 hirdetes_810x300  

Miközben a szlovák kormány vonatkozásában csak azzal a problémával mernek foglalkozni a magyar nyelven megjelenő napilapban, amire engedélyt kapnak Bugáréktól. Akkor mernek csak enyhe bírálattal élni a szlovák kormányhatalommal szemben, amikor már az elkerülhetetlen, mert szemet szúr mindenkinek. Ilyen például a Bašternák ügy, óvatosan kerülve benne a belügyminiszter sárosságát, még Bugár is erősen ködösített ebben az ügyben.

 

A Mečiar amnesztiák eltörlése mellett is csak akkor mertek kiállni a lapszerkesztők, amikor ezt már Bugár is megtette, és valószínűleg szabad kezet kapnak a kormányképviselők a parlamenti szavazás során. Ez viszont érthető, hiszen a Most-Híd a kormánykoalíció tagja, és a napilapot saját sajtóorgánumának, kormánylapnak is tekinti. Még akkor is, ha ez nehezen elfogadható, hiszen az egyetlen nyomtatott magyar nyelvű felvidéki napilapról van szó. Legalább az objektivitás látszatára ügyelhetnének imitt-amott!

 

Kedvenc témáik igencsak egyoldalúak

 

De térjünk vissza a napilap kedvenc témájához: a magyarországi támogatások elosztásának kifogásolásához, amiről a lap munkatársai szinte már önálló rovatot alkotva hol gúnyolódva – Kulcstartó egyenlő magyarságtudat-, hol fenyegetően – Törvényt sérthetett a Főnix-, hol naprakészségüket bizonyítva – Főnix PT ꞊ Libertate PT stb.- számolnak be.

 

Érdekes módon a szlovákiai támogatások elosztásának igazságosságát, pártoktól való függetlenségét a lap megszállott oknyomozói sohasem firtatják, pedig az egyáltalán  egyáltalán nem kóser fórmában történik, amiről tényekkel alátámasztva ezeken a lapokon is beszámoltunk.

 

A kedvezményező mindenkori joga kiválasztani a kedvezményezetett, ha fáj, ha nem!

 

Ami a Most-Híd holdudvaránál nehezen elképzelhető

 

Viszont megfeledkeznek a lázas oknyomozásba feledkezett lapszerkesztők arról, hogy a magyarországi támogatások ajándékként, nemzetpolitikai céllal érkeznek a Felvidékre, és a kedvezményező mindenkori szíve joga, hogy kiválassza a kedvezményezettet, olyat, akivel stratégiai partnerségben áll, akiről meggyőződött, hogy a további felvidéki támogatottak kiválasztásánál a nemzetrészünk javának szolgálata lesz az elsődleges kritérium.

 

Ez pedig jelenleg a Most-Híd holdudvarához tartozó szervezeteknél nehezen elképzelhető! Egyikünk se szokott ajándékot osztogatni csak úgy mindenkinek, megfontolás nélkül! Annak meg főleg meggondolja az ajándékkedvezményt, aki lépten, nyomon igyekszik őt befeketíteni!

 

Viszont a szlovák kormány a kisebbségi támogatások odaítélésében nem léphet fel elfogultan az ajándékosztó szerepében, mivel saját adófizető polgárai pénzének újraelosztásáról van szó ilyenkor!

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: Új Szó

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!