Nagyon rühellem, de én csak mostanság tudtam meg, hogy nekünk két magyar pártunk is van errefele! – mondja szégyellősen a piacon az egyik magyar kofa a másiknak. Akkor jöttem rá, amikor már éppen arról van szó, hogy újra legyenek együtt, mert idén újra lesznek valamilyen választások! Ezt mondta a Béla, a nyakigláb, egyébként nagyon aranyos gyerek, hallottam a Pártiájában? Talán a Pátriában, de egykutya. Nem tudtad?

 

Örök rejtély marad, hogy ez nekem hogyan kerülte el a figyelmemet! Mert én mindig csak a Bugár Bélát követtem, a fene se gondolta volna, hogy ő nem minden itteni magyar nagyvezére. Azt hittem, hogy van a Most, az a szlovákoké, és van a Híd, az meg a magyaroké. Azon kívül meg semmi! És én soha nem akartam szavazni a Mostra, mert magyar vagyok, tudom, hol a helyem, mindig csak a Hídra!

 

Jó, hogy megbékél egymással a két magyar párt

 

 hirdetes_810x300  

Pont olyan homály vagy, mint a helembai unokatestvérem, a Bözsi, aki régebben évekig azt gondolta, hogy Kadár a mi nagy vezérünk, mert ott csak a budapesti tévét lehetett fogni a kovácspataki hegyek miatt, és abban mindig ő volt benne. Meg is lepődött aztán nagyon, amikor megtudta, hogy valami Husák is volt.

 

Jó, jó, igazad van, tévedtem, de azért mégis nagyon jó, hogy most talán már megbékél egymással a két magyar párt. Melyik a másik? A másikat valami kiskirály vezeti, Menyhért! Menyhárt, te! Talán megbékélnek, én is azt hallottam a jojkában a Bélától, fel is írtam ide, erre a cetlire, hogy mit mondott, olvasd csak el:

 

A héten feltételezhetően valamilyen egyezség születik az MKP elnökével, és ez alapján április második hetében sor kerülhet egy nagyobb találkozóra is a két párt között.

 

Mikor mondta, április elsején? Akkor valamikor. Búgd meg, akkor nem gondolhatja komolyan! De min vesztek össze egyáltalán, nem tudod? A helembai Bözsi azt mondta, hogy mivel több dudás volt egy csárdában, azért kellett egy másik csárdát nyitni, ahol a gazdagok is jóllakhatnak, mert több nap, mint kolbász.

 

Valami nem kóser ezzel a Bugárral se!

 

Előbb otthagyja a régi barátait, aztán meg ácsingózik értük! Eddig miért nem kereste őket? Biztos voltak már ilyen-olyan választások a nagy válás óta! Most miért lett olyan sürgős neki nagy hirtelen? Valami vaj van a fején, netán érzi a vesztét? Vagy már nem bízik annyira a szlovákjaiban, akikkel összeszűrte a levet? Azt is mondta a Bözsi, hogy ez volt a válóok annak idején, merthogy nyitni kell. Most meg huzat van!

 

Inkább azt mondogatják, hogy a szlovákoknak lett elegük belőle, kiismerték, mint a rossz pénzt! Azok valami köpönyeget emlegetnek egyfolytában, amit Béla állandóan forgat magán. Nem értem, miért kell neki állandóan köpönyeget forgatnia, nincs pénze egy újat vásárolni? Biztos lenne rá neki, hiszen mostanában vásárolt földeket magának! De azt államosították, azt mondják! Persze, de nem úgy, mint egykoron, most nagyon sok pénzért államosították!

 

Jól járt vele, van mit a tejbe aprítania, ne féltsd őt! Félti a rosseb! Sőt, inkább amondó vagyok, hogy inkább vigyázzon magára az a másik magyar pártelnök, a Menyhárt Dodi, akinek még ugyan kicsi a hangja, de nagy az elszántsága, nehogy kelepcébe csalja őt most mézesmadzaggal Béla, az öreg róka.

 

Gondolod, nem őszinte a közeledés?

 

Én amondó vagyok, hogy nem! Bárcsak ne lenne igazam! Látod, Piroskáék is elváltak a kisfélsoron, aztán újra összeházasodtak, és most megint külön élnek. Kellett ez nekik? Hogy olyan is van, hogy érdekházasság, még a politikában is? Kinek az érdeke? A miénk biztos nem! Mert félő, hogy Bugár nem hosszútávon gondolkodik, csupán egyéjszakás választási kalandot akar, aztán Dodiék könnyen hoppon maradnak a következő alkalommal! Héjanász a felvidéki avaron!

 

Aztán időben kiáltson be a vőfély, hogy álljon meg a menet, simlis a vőlegény!

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: pluska.sk

 

További ajánlott  írások:

 

Bugár: A héten megegyezhetünk Menyhárttal

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!