Hemingway

 

A Budapesti Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa, George F. Hemingway a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a csapat őszi edzője, Erik van der Meer menesztéséről és a csapattal az elmúlt idényben bajnoki címet nyert Marco Rossiról is, aki jelenleg a DAC kispadján ül. A tulajdonos az interjúban elég szerencsétlenül és lekicsinylő módon lefaluzta Dunaszerdahelyt, ami joggal váltott ki nagy felháborodást a hazai magyar nyelvű sajtóban.

 

Figyelmet érdemel viszont egy másik hemingwayi megállapítás is az interjúból, amit a sajtó nem igazán hangsúlyozott, mégpedig az, hogy Marco Rossi csupán anyagi megfontolásból hagyta ott a Honvédot. A nagy amerikai író névrokona szerint a DAC többet fizet neki havi ötezer eurónál, amit a magyar bajnokcsapat nem engedhetett meg magának….A menesztett holland is megelégedett havi ötezerrel, és nagy valószínűséggel Supka Attila, az új edző is ennyit kap majd, pedig ő a Debrecennel két bajnoki címet szerzett a közelmúltban, a Honvédot korábban pedig kupagyőzelemig vezette.

 

 hirdetes_300x300  

Mi történik majd, ha a DAC olasz edzője kap majd valahonnan egy kecsegtetőbb ajánlatot? Vagy érdekes lenne annak is utánanézni, hogy a túlfizetett edzővel a csapat mennyivel tart előbbre szakmailag, mennyivel eredményesebb, mint az erdélyi magyar László Csaba irányítása alatt volt, akit a szurkolók is kedveltek…

 

Borbély

 

A felvidéki magyar színésznő vette át december 9-én Berlinben az Európai Filmakadémia legjobb európai színésznőnek járó díját, amit európai Oscar-díjnak is neveznek a Testről és lélekről című film főszerepéért. Az elismert színésznő gyermekkorát Nagycétényben töltötte, a komáromi Selye János Gimnáziumban érettségizett és színművészeti tanulmányait Budapesten végezte. Szülőföldje alapján joggal emelte ki a díjat a szlovák nyelvű sajtó is, de legtöbbjük úgy tálalta az olvasóinak, hogy egy szlovák színésznő lett Európa legjobbja! Nem egy szlovákiai színésznő, nem egy szlovákiai magyar színésznő, egyszerűen csak leszlovákozták! Mint a szímői születésű „Štefan Anián Jedlíket” vagy a Nagyszombaton és Pozsonyban is tevékenykedő „Peter Pázmaňt”…

 

Havas

 

Kiderült Henrik tanár úrról, hogy talán nem is volt annyira feddhetetlen tanár úr, sokkal inkább egy zaklató nőfaló, akitől már ügyei kirobbanása után az ATV is megszabadult. Egymás után jelentkeznek a zaklatott nők, akiket behavazni óhajtott, a hölgyek szerint egyértelmű célzásokkal és mozdulatokkal zaklatta őket. Hogy eddig hol bujkáltak szégyenükben a sértettek, nem tudni! Most minden magyarországi bulvár médiacsapból Havas folyik. Szenzációt jelentenek az ismert tévés személy megtévelyedései! Viszont az is bődületes, ahogy a magyarországi média kezeli a botrányt! A jobboldalon számon kérik, hogy a balliberálisok miért hallgatnak, miért nem ítélkeznek szigorúbban Havas tettei felett! A baloldalon pedig megmosolyogják, hogy politikai színezetet adnak a jobboldalon a botránynak. Lassan elkezdik az áldozatok politikai hovatartozást is firtatni!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: nemzetisport.hu/Veres Viktor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!