László
  • HUF: 346.03
  • USD: 1.18
  • 23 °C
  • 34 °C
Vélemény

Ezen a lejtőn Bugár már képtelen megkapaszkodni

Pár héttel ezelőtt még az a hír járta, hogy Most-Hidas berkekben szóba jött a pártelnök jelölése köztársasági elnöknek. Ezt maga Bugár sem cáfolta egy SME-nek adott interjújában. Akkor még viszonylagos béke és nyugalom honolt az országban, csak a verebek csiripeltek! 

 

Az interjúból tudtuk meg, hogy a Most-Híd belső felmérést készít a párt lehetséges államfőjelöltjei esélyeinek letesztelésére. Köztük volt állítólag Bugár is, nem véletlenül került oda! A pártszimpatizánsok körében végzett felmérésben akkor még biztosra volt vehető a sikere jelölését illetően. A többi rajta múlott volna, hogy elindítja-e magát. Ha elindítja, annak egyértelműen pártpolitikai célja lett volna, hogy kampánya során személyes varázsával megállítsa pártjának lejtmenetét és saját csökkenő népszerűségét is visszabillentse. Sokatmondó volt az ezt firtató kérdésre adott válasza:

Hirdetés(x)

 

„Várjuk meg a felmérést, amely alapján először az elnökség hoz döntést. De én most nem foglalkozok a jövővel. Van elég dolgom, hogy teljesítsük, amit a programunkban ígértünk. De ha már az elnökjelöltségről beszélünk, az én elképzelésem egy olyan személy, aki inkább összeköt, mit szétválaszt. Rombolni bárki tud.”

 

Most már tudjuk, hogy hazudni is!

 

Sok víz lefolyt az azóta eltelt pár hét alatt a Dunán, történt egy s más Szlovákiában, és nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre okafogyottá vált a jelölése. Meg az interjúban említett párton belüli felmérés is. Akadtak ugyanis egyéb bokros teendői a vegyespártnak. Például dönteniük kellett arról, hogy az előrehozott választások elmaradása esetén kilépnek a kormányból! Mint tudjuk, Bugár nem tartotta magára nézve kötelezőnek ezt a határozatot, és a vonat megy tovább új kalauzzal, régi állomásfőnökkel.

 

Ha arra gondolunk, hogy Bugár Béla köztársasági-elnökjelölése egy pártja érdekében folytatandó szembekötősdi játék volt, akkor a hazugságon alapuló játéka a kiforgatott és máshogyan értelmezett országos tanács határozattal már egy durva szembeköpősdi játék nem csak az OT tagokkal, nem csak a párt választóival, hanem minden felvidéki magyarral, akikre most Bugár után szabadon és általánosítva rásüthetik a megbízhatatlanság és gerinctelenség bélyegét!

 

Még a belpolitikai válság kirobbanása előtt megkérdeztük olvasóinkat a pártelnök esetleges köztársaságielnök-jelölésével kapcsolatban. A válaszokból már akkor egyértelműen kitűnt, hogy nem alkalmas az általa megosztott felvidéki magyar közösséget összefogni!

 

Bugár Béla köztársaságielnök-jelölésével kapcsolatban a Körkép.sk megkérdezi olvasóit:

 

  • Bugár Béla megosztja a szlovákiai magyarokat, ezért nem alkalmas a jelölésre (46%, 184 Szavazat)
  • A két pártnak közös magyar köztársaságielnök-jelöltben kell megegyeznie, de ez semmiképp se lehet Bugár Béla (19%, 76 Szavazat)
  • Ha az MKP is támogatná indítását, elfogadható számomra a jelölése (13%, 53 Szavazat)
  • A Most-Híd folytassa saját eddigi külön-politikáját, és egyeztetés nélkül jelölje Bugárt (11%, 42 Szavazat)
  • Nem kell magyar nemzetiségű köztársaságielnök-jelölt (11%, 42 Szavazat)

 

Szavazók száma: 397

 

Azóta pedig a helyzet súlyosodott, erkölcstelen politikai magatartásával hívta fel magára a figyelmet, mellyel a perifériára sodorta magát, ahonnan már csak egy lépés a politikai süllyesztő. De ezt a lépést a párt legitim szerveinek kellene megtenniük!

 

 „És úgy gondolom, hogy még mindig van mivel szolgálnom a pártot.” – hangzott el az említett interjúban.

 

 „Én mindig készen állok!” – folytatódott az öndicséret.

 

2020-ban is szeretne még aktívan jelen lenni  a politikában? – hangzott a következő újságírói kérdés. 

 

„Talán valamiféle emberi roncsnak nézek ki?” kérdezett vissza az újságírónak a vegyespárt elnöke.

 

Nos, hála Istennek fizikailag jól néz ki Bugár Béla! Csupán erkölcsi értelemben kellene alapos önvizsgálatot tartania és levonni a helyénvaló következtetéseket! Ha erre önmaga nem hajlandó, akkor esetleg egy rendkívüli vegyespárt-kongresszusnak! Mivel az Országos Tanács határozatának meghamisításával sokkal többet ártott pártjának, mint amennyit használt volna a köztársaságielnök-jelölése.

 

Száraz Dénes

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Farkas István
2018. Már. 23. 08:15

Ez a magyarság,nagy baja.Mindig harcolni akarunk{legtöbbször egymással}másnak a véleménye semmi,sőt hülyeség.ÉN EGYSZERŰ EMBER,MAGYAR EMBER MÁR AZT SZERETNÉM,HOGY FOGJATOK ÖSSZE ÉS LÉPJETEK A MAGYARSÁG FELEMELÉSE ÉRDEKÉBEN.........FÉLRE A SZEMÉLYES ELLENTÉTEKKEL!

Hu-lala
2018. Már. 23. 09:38

Lehet törölni,de akkor is igaz.Bugár óta már a harmadik bohóc van az Orbán által- a magyar adófizetők pénzén-támogatott mkp élén,mégsem ér el 3-4%-tól többet.Ezen kéne gondolkodni nem gyűlölködni.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket