Pár héttel ezelőtt még az a hír járta, hogy Most-Hidas berkekben szóba jött a pártelnök jelölése köztársasági elnöknek. Ezt maga Bugár sem cáfolta egy SME-nek adott interjújában. Akkor még viszonylagos béke és nyugalom honolt az országban, csak a verebek csiripeltek! 

 

Az interjúból tudtuk meg, hogy a Most-Híd belső felmérést készít a párt lehetséges államfőjelöltjei esélyeinek letesztelésére. Köztük volt állítólag Bugár is, nem véletlenül került oda! A pártszimpatizánsok körében végzett felmérésben akkor még biztosra volt vehető a sikere jelölését illetően. A többi rajta múlott volna, hogy elindítja-e magát. Ha elindítja, annak egyértelműen pártpolitikai célja lett volna, hogy kampánya során személyes varázsával megállítsa pártjának lejtmenetét és saját csökkenő népszerűségét is visszabillentse. Sokatmondó volt az ezt firtató kérdésre adott válasza:

 

„Várjuk meg a felmérést, amely alapján először az elnökség hoz döntést. De én most nem foglalkozok a jövővel. Van elég dolgom, hogy teljesítsük, amit a programunkban ígértünk. De ha már az elnökjelöltségről beszélünk, az én elképzelésem egy olyan személy, aki inkább összeköt, mit szétválaszt. Rombolni bárki tud.”

 

Most már tudjuk, hogy hazudni is!

 hirdetes_300x300  

 

Sok víz lefolyt az azóta eltelt pár hét alatt a Dunán, történt egy s más Szlovákiában, és nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre okafogyottá vált a jelölése. Meg az interjúban említett párton belüli felmérés is. Akadtak ugyanis egyéb bokros teendői a vegyespártnak. Például dönteniük kellett arról, hogy az előrehozott választások elmaradása esetén kilépnek a kormányból! Mint tudjuk, Bugár nem tartotta magára nézve kötelezőnek ezt a határozatot, és a vonat megy tovább új kalauzzal, régi állomásfőnökkel.

 

Ha arra gondolunk, hogy Bugár Béla köztársasági-elnökjelölése egy pártja érdekében folytatandó szembekötősdi játék volt, akkor a hazugságon alapuló játéka a kiforgatott és máshogyan értelmezett országos tanács határozattal már egy durva szembeköpősdi játék nem csak az OT tagokkal, nem csak a párt választóival, hanem minden felvidéki magyarral, akikre most Bugár után szabadon és általánosítva rásüthetik a megbízhatatlanság és gerinctelenség bélyegét!

 

Még a belpolitikai válság kirobbanása előtt megkérdeztük olvasóinkat a pártelnök esetleges köztársaságielnök-jelölésével kapcsolatban. A válaszokból már akkor egyértelműen kitűnt, hogy nem alkalmas az általa megosztott felvidéki magyar közösséget összefogni!

 

Bugár Béla köztársaságielnök-jelölésével kapcsolatban a Körkép.sk megkérdezi olvasóit:

 

  • Bugár Béla megosztja a szlovákiai magyarokat, ezért nem alkalmas a jelölésre (46%, 184 Szavazat)
  • A két pártnak közös magyar köztársaságielnök-jelöltben kell megegyeznie, de ez semmiképp se lehet Bugár Béla (19%, 76 Szavazat)
  • Ha az MKP is támogatná indítását, elfogadható számomra a jelölése (13%, 53 Szavazat)
  • A Most-Híd folytassa saját eddigi külön-politikáját, és egyeztetés nélkül jelölje Bugárt (11%, 42 Szavazat)
  • Nem kell magyar nemzetiségű köztársaságielnök-jelölt (11%, 42 Szavazat)

 

Szavazók száma: 397

 

Azóta pedig a helyzet súlyosodott, erkölcstelen politikai magatartásával hívta fel magára a figyelmet, mellyel a perifériára sodorta magát, ahonnan már csak egy lépés a politikai süllyesztő. De ezt a lépést a párt legitim szerveinek kellene megtenniük!

 

 „És úgy gondolom, hogy még mindig van mivel szolgálnom a pártot.” – hangzott el az említett interjúban.

 

 „Én mindig készen állok!” – folytatódott az öndicséret.

 

2020-ban is szeretne még aktívan jelen lenni  a politikában? – hangzott a következő újságírói kérdés. 

 

„Talán valamiféle emberi roncsnak nézek ki?” kérdezett vissza az újságírónak a vegyespárt elnöke.

 

Nos, hála Istennek fizikailag jól néz ki Bugár Béla! Csupán erkölcsi értelemben kellene alapos önvizsgálatot tartania és levonni a helyénvaló következtetéseket! Ha erre önmaga nem hajlandó, akkor esetleg egy rendkívüli vegyespárt-kongresszusnak! Mivel az Országos Tanács határozatának meghamisításával sokkal többet ártott pártjának, mint amennyit használt volna a köztársaságielnök-jelölése.

 

Száraz Dénes

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!