Albin
 • HUF: 362.26
 • USD: 1.21
 • 1 °C
 • 12 °C
Vélemény

Megcsapott minket a nyugati arrogancia kijózanító szele

Nyugat-Európa úgy viselkedik, mintha a közép-kelet-európai férfi halála nem érné el az ingerküszöbét

Nyitókép forrása: youtube.com

 

Bő három hét telt el azóta, hogy napvilágra kerültek a nagy botrányt kavaró videófelvételek Jozef Chovanec haláláról, Nyugat-Európa azonban továbbra is hallgat. George Floyd tragikus esete kapcsán az Európai Parlament ilyenkor már elfogadott egy elítélő határozatot.

 

Egyértelmű a kettős mérce: az utóbbi esetben az Egyesült Államokról van szó, ahol a brüsszeli bürokratákkal rokon nézeteket valló politikai körök épp Donald Trumpot igyekeznek megbuktatni a végletekig meglovagolva az ott történt tragédiát.

 

A másik esetben a lenézett Közép-Kelet-Európa egyik (ráadásul V4-tag) országának állampolgára veszett oda, csakhogy akiket el kellene érte ítélni, az az EU fővárosának otthont adó állam vezetése. Belgiumban pedig a két éve regnáló ügyvivő kormányt épp most akarnák felváltani egy szocdem-liberális koalícióval, a mainstream nagy megelégedésére. Más szavakkal: a mi kutyánk kölykét már csak nem hozzuk nehéz helyzetbe holmi kelet-európai egyénke halála miatt. Még akkor sem, ha a gondatlanságból elkövetett emberölés a legenyhébb vád, ami ráfogható az esetre.

 

Nyugat-Európa úgy viselkedik, mintha a közép-kelet-európai férfi halála nem érné el az ingerküszöbét. A fősodratú médiumok tele vannak a leégett leszboszi migránstábor fotóival, de a szlovák férfi esetének követésére nem nagyon fordítanak energiákat. Ahogy az Európai Unió sem.

 

Nem készül Sargentini-jelentés, nem indul hetes cikkely szerinti eljárás, nem indul jogállamisági vizsgálódás, nem hangzanak el kemény elítélő nyilatkozatok, nem hívták össze a LIBE-bizottságot, nem kiáltanak diktatúrát az eset eltussolása miatt, nem indult delegáció, hogy megregulázza a törvénytelenség határán táncoló belga hatóságokat.

 

Brüsszel az uborkák görbületétől a migránsok befogadásáig mindenben illetékesnek hiszi magát, a Chovanec-ügy kapcsán hirtelen mégis „tagállami feladat” az eset korrekt kivizsgálása.

 

Mi tesznek a belgák? Hisztérikusan a belga kormány elleni támadásnak minősítik még azt is, ha a szlovák fél kérdéseket tesz fel az üggyel kapcsolatban.

 

A dolog odáig fajult, hogy még az egyébként nyugat-orientált szlovák EP-képviselők is úgy döntöttek, nyomást fejtenek ki az Európai Parlamentre, hogy ha a Floyd-esethez hasonló határozat nem is születik, legalább vitázzanak a Chovanec-ügyről az októberi plenáris ülésen. Nem kell meglepődni, kényszer szülte helyzet: ha nem lépnek semmit, a Smer és az ĽSNS fogja kisajátítani a témát. Októberig pedig a belga szocdemeknek és a liberálisoknak is van ideje nyélbe ütni a koalíciós megállapodást.

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Elefant
2020. Sze. 12. 09:39

Jol van, Lorantka. Szép uszítás volt. Fáradj szépen a fideszes kasszához!

  Mamut
  2020. Sze. 12. 16:33

  Elefant hulye vagy es az is maradsz! Fidesz ellenesseged mar reg tulment a jozan esz hataran! Kezeltesd magad!

   Elefant
   2020. Sze. 12. 21:24

   Csak sajnálni tudlak.

Az Igazmondó Juhász
2020. Sze. 12. 10:45

Mi ebben az uszítás ? Nem igaz minden szava a leírtaknak? Kèrlek kezd el megcáfolni pontról pontra.

  Elefant
  2020. Sze. 12. 21:29

  Mit cáfolják meg? Ez a cikk nem állít semmit, csak uszít. Próbáld meg felsorolni a pontjaidat, ami cáfolom kellene. Mert ez eddig csak annyi, hogy “csúnya brüsszeli fasisztákok gyilkolják a V4es migránsokat”.

Zoltan
2020. Sze. 12. 13:40

Liberal fasiszta elefantok a nyugati kolonizatorok segnyaloi itt minden rossz ott minden jo ugye.

  Elefant
  2020. Sze. 14. 09:07

  Kikre gondolsz? Csáky Pálra aki sajat állítása szerint a legtöbbet tett Szlovákia EU csatlakozásaért? Vagy Berényi Jozsinkra ki abban az időben a külügyminisztérium államtitkáraként tárgyalt a csatlakozás feltételeiről? Ha nem vagy elégedett az EUval akkor reklamálj Csakynal és Berenyinel, hogy atbasztak téged!

B, Gy.
2020. Sze. 12. 18:47

Ez a csodalatos EU hogy mennyi igazsagtalansag van a nyugati oldalon hogy nem zakad rajuk az eg.

Jani
2020. Sze. 12. 21:13

A Habony-művek újabb gyönygyszeme a rothadó nyugatról. A körkép már rájöhetne, hogy akiknek hiányoznak az ilyen stílusú cikkek, azoknak ott van a magyar közmédia és a Keszma központilag irányított lapjai. Jó lenne időnként önálló gondolatok is tartalmazó cikket közölni. Királllyal itt-ott előfordul, hogy sikerül neki olyat írni, de ennek a cikknek a szerzője szinte folyamatosan plagizálja a fideszes propagandamédiát.

Geo
2020. Sze. 13. 12:09

G. Knaus "önálló gondolatain" kívül más vélemény csak propaganda! Vigyázz Lóránt mert ilyet írni bűn. Belegázolni a valóságtagadók apró lelkébe? Hát még ilyet!

Karcsi Gerembes
2020. Sze. 13. 16:54

Aki itt uszitást és Fidesz keverget hat az nagyon huje! Tisztelt szarkevero képzeld el azt hogy a te bátyád vagy sogorod vagy ép az apad jart volna igy mint az a szlovák alam polgár, igen sajnos igy fog tonkre meni europa

Piszematyi
2020. Sze. 14. 06:38

Nagyszerű írás, kiváló meglátások! Az EU egy undorító, liberálfasiszta gittegylet, melynek napjai meg vannak számlálva! Már rég ki kellett volna lépni belőle! Megérhetjük még, hogy a vasfüggöny visszaépül oda, ahol volt, hogy útját állja a primitív nyugati hülyeségnek és az iszlám hódításnak! A Jani és az elefánt féle hasznos idióták pedig költözzenek Brüsszelbe, ha itt olyan rossz! Gratulálok, Lóránt!

  Elefant
  2020. Sze. 14. 07:24

  Mi lenne ha te költöznel vissza a Góbi sivatagba? Volt itt egy népszavazás, csatlakoztunk az EUhoz. Te akkor hogyan szavaztál?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket