Nyitókép: Körkép.sk

 

Részt veszel vagy sem a hétvégi tesztelésen és miért? Ezt a kérdést tettük fel szerkesztőségünk munkatársainak. Íme, a válaszok:

 

Mede Géza: IGEN

 

Igen le fogom magam teszteltetni. Hogy miért?

 hirdetes_300x300  

 

A miniszterelnök szándéka első hallásra kissé szokatlan és meghökkentő. De ha következetesen végiggondolja az ember, rájön, hogy alapjában véve nagy segitség lenne a második hullám legyőzésében. Persze, át kell gondolni a logisztikai kérdéseket, és ami fontos, hogy mindenki számára kötelezővé kell tenni a tesztelést. Úgy hiszem, abba nem hal bele senki.

 

Dian Csaba: IGEN

 

A közösségi médiákban uralkodó koronavírus tagadás hisztéria ellenére úgy gondolom, hogy a betegség és maga a járvány igenis létező dolog. Egy olyan ismeretlen dologgal állunk szemben, aminek a messzemenő hatásait  a betegség esetleges jövőbeni szövődményeit még nem ismerjük.

 

Nem élek sem pánikban, sem félelemben de mint, a közösségére is tekintettel lévő felelősségteljes polgár le fogom teszteltetni magam. Úgy tekintek erre, mint egy preventiv rákszűrésre. Nem hiszek az összeesküvés-elméletekben sem. A pandémia világméretű, nincs rá megfelelő védekezés, mindenki a maga eszközeivel próbálja felvenni a harcot. Az, hogy mennyire lesz hatásos az ilyen nagy volumenű tesztelés hamarosan kiderül.

 

Komjáthy Lóránt: IGEN

 

Természetesen részt veszek a tesztelésen. Ez az ország szinte kifordult magából, és nagyon sokan vannak, akik elfordítják a fejüket, mert kényelmesebb nem tudomást venni a kockázatokról, mint felelősen vállalni a helyzet szülte nehézségeket.

 

Apaként és újságíróként sem engedhetem meg magamnak, hogy homokba dugjam a fejem. Nagyon remélem – és a hétvégén szeretném ezt megtapasztalni -, hogy azok vannak elsöprő többségben, akik képesek felelősen viseltetni embertársaik és saját maguk iránt.

 

Ne feledjük, egyszer véget ér a járvány, és jó lenne úgy visszatekinteni erre az időszakra, mint egy sikeresen vett próbatételre, szégyenérzet és keserű önigazolás nélkül. Vegyünk részt minél többen az országos tesztelésen, garantáltan előre visz, és nem visszavet bennünket a koronavírus elleni harcban.

 

Németh Takács Henrietta: IGEN

 

Ha az ember lehetőséget kap arra, hogy a lakhelyén, ingyenesen leteszteltesse magát, akkor élnie kell a lehetőséggel. Úgy gondolom, hogy az országos tesztelésen való részvétel a felelősségteljes viselkedésről tesz tanúbizonyságot, hiszen ezzel a pár perces művelettel a családtagjainkat, a környezetünket védhetjük meg a vírustól.

 

Ne keressük, és ne lássuk mindenben csak a negatívumot! Inkább gondolkodjunk el azon, hogy képesek vagyunk-e felelősségteljes viselkedést tanúsítani embertársaink, szeretteink, hozzátartozóink iránt. A bosszúság, az indulat, a düh, az okoskodás és a tudálékoskodás helyett most saját és mások egészségét tartsuk szem előtt!

 

Buday Mária: IGEN

 

Én mindenféleképpen leteszteltetem magam. Határozottan örülök, hogy adódik ez a lehetőség. Köszönöm a kormányfőnek, hogy elrendelte, és előzetesen az egészségügyi dolgozóknak, valamint a katonaságnak is, hogy elvégzik.

 

Igaz nem 100%-os pontosságú a teszt, de mégis nagyobb az esélye, hogy valós eredményt kapok, ami minden esetben csakis a javamat szolgálja. Bízom az orvosokban, az orvostudományban, egyéb megbetegedés kapcsán az életemet köszönhetem nekik.

 

Nem osztozom azok véleményében, akik a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket  felesleges cirkusznak tartják.

 

Komjáthy Petőcz Andrea: IGEN

 

Számomra nem volt kérdés egy percig sem, hogy részt vegyek-e a hétvégi tesztelésen. Nem azért, mert másképp korlátozzák a mozgási lehetőségeim, hanem mert – sokakkal ellentétben – úgy vélem nem csak jogaink, de kötelességeink is vannak. Naponta halnak meg az emberek, vagy fertőződnek meg egy olyan vírustól, amelynek terjedését mi magunk tudjuk csak visszafogni. Úgy vélem, az, hogy a kijárási tilalomig, vagy épp az országos tesztelésig jutottunk, mindazok felelőssége is, akik cikinek érzik a maszkviselést, a kézmosást és nem tudnak lemondani a shoppingolásról vagy egyéb szórakozási lehetőségekről.

 

Van családom, vannak szeretteim, és tartom annyira fontosnak az ők és magam egészségét, hogy le tudjak mondani a vasárnapi közös ebédről egy időre. Mert tudom, hogy ezt a próbatételt csak együtt, közösen vészelhetjük át.

 

A magam részéről szó szerint ott leszek hétvégén a frontvonalban, hogy a karácsony már a család ünnepe lehessen és ne árnyékolhassa be a koronavírus. Menjen el Ön is tesztelni! Önnek csak fél óra, másnak lehet, hogy az élet.

 

Király Zsolt: IGEN

 

Sem nanochip beültetéstől, vagy DNS adataink ellopásától, esetleg a tesztelésen való megfertőződéstől nem tartok. Ellenben a kemény lockdown lehetősége, az emberi butaság, a vírustagadók, fertőzést bagatellizálók, a gyors visszatérésben reménykedő bukott politikusok őrült trollhadjárata annál riasztóbb számomra.

 

Jómagam szerencsére egészséges vagyok, rendszeresen sportolok, koromból kifolyólag így talán kevésbé tartozom a veszélyeztetettek közé. Ellenben családtagjaimra, barátaimra, ismerőseimre, akikkel rendszeresen találkozok, veszélyes lehetek anélkül, hogy tudnám. Így magam is hozzájárulhatok a vírus fertőzéséhez. Akaratlanul olyan személyt is megfertőzve, aki esetleg kevésbé lesz szerencsés. Ezt szeretném megelőzni a teszteléssel, hogy egészségünket, ezzel is hozzájárulja a járvány mielőbbi megfékezéséhez. Minden más döntés csak ront a helyzeten.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 25 olvasónak tetszik ez a cikk.