Nyitókép: Körkép.sk

 

Hazatérve a négy órás megmozdulásról csak néztünk ki elképedve a fejünkből, annyira letaglózott bennünket mindaz, amit az utcákon tapasztaltunk. Az a mérhetetlen emberi sötétség, az a tömegmanipuláció, több ezer megtévesztett ember, akik az ország mindenféle szegletéből összejöttek, hogy egy jót hőbörögjenek.

 

Összeállt az ĽSNS-SNS-Smer-Slovan-kommunisták koalíció. Kormányellenes tüntetés Pozsonyban (fotók, videók)

 

Maszkot le, fejet fel

 hirdetes_300x300  

 

„Maszkot le, fejet fel“- felkiáltással. Mert koronavírus-járvány ugye szerintük nincs, az csak egy globális átverés, hogy az embereket rabszolgasorsba taszítsa.

 

A Covid szinte mindannyiunk életére negatív hatással van, amit nagyon sok politikus kihasznál. Szlovákiában legfőképp azok, akik elvesztették a legutóbbi választásokat. Mivel sokan a bűnözést választották politizálás helyett, maffiakormányokat működtettek (Smer-Hlas, SNS, Most-Híd), illetve perifériára szorultak (ĽSNS, KSS), életük most nem könnyű.

 

 

Ők használták ki november 17-ét, a kommunista diktatúra megdöntésének emléknapját, és szerveztek országszerte kormányellenes tüntetéseket. Látszólag a járványügyi intézkedések ellen, valójában azonban a Matovič-kormány leváltásának ambíciójával. Mert félnek, hogy börtönben végzik.

 

Visszaállítanák a szocializmust

 

A Körképen akarva-akaratlanul is napi szinten találkozunk a vírusellenes intézkedések miatti elégedetlenkedőkkel. Akik nem hordanak szájmaszkot, elutasítják a tesztelést, nem hisznek a vírusban és dühösek, mert korlátozva vannak megszokott életükben. Mintha a szlovák, magyar, cseh vagy osztrák kormány tehetne arról, hogy február-márciusban kitört a járvány, ami fenekestül fordította fel az egész bolygó életét. Nálunk, Szlovákiában mégis mindenről Igor Matovič tehet, aki végre szabad kezet adott a rendőrségnek, aki sorra zárja le a mai tüntetés szervezőinek embereit is. Korrupció miatt. Bírókat, rendőröket, oligarchákat, bűnözőket…és a hurok egyre szorul.

 

A kommunista rendszer uralmának vége 1989. november 17-én kezdődött. Ma, 2020-ban, 31 évvel később a Szovjetunió, vagy a Kommunista Párt zászlaja alatt gyűltek össze több ezren Pozsonyban az elnöki palota előtt, hogy a szabadság fontosságát hirdetve államosítást, oroszbarát politikát és a jelenlegi kormány leváltását követeljék.

 

Matovič a vírus. Ha leváltják, a COVID is eltűnik – gondolják

 

Mert COVID van, ami az embereknek nem tetszik, és ha Matovičot leváltják, akkor szerintük COVID sem lesz.

 

 

A Körkép.sk vette a fáradságot, és kedd 14.00 órától 18.15-ig ott voltunk a tüntetés sűrűjében. Szó szerint az első sorból szemlélve az eseményeket,  élő videóban mutatva be az egyes elképesztő szónoklatokat, a szovjet és vöröscsillagos zászló alatt a 89 előtti rendszer visszatérését követelő zavaradott embereket.

 

Hosszú-hosszú órákon keresztül ment ez a mantra, aki tehát más miatt jött, az hallva ezeket a zavarodott gondolatokat, sarkon fordulhatott volna. De nem tette. Épp ellenkezőleg. Egyre többen érkeztek, tippünk szerint úgy 5 ezren, akik „maszkot le, fejet fel“ csordaszellemben a Kommunista Párt elnökének tapsoltak, Kotlebáék felszólalásainak örültek, és alig várták, hogy a parlament elé vonulhassanak.

 

 

Hogy ott majd megdöntik a rendszert, és újra a 89 előtti szocializmus jöhessen el, melynek megdöntése emlékére egyébként épp utcára vonultak. Smer, SNS, ĽSNS, KSS szimpatizánsok, magyar gyűlölő, a DAC meccseken valagukat és nemi szervüket a magyaroknak mutogató, bennünket magyarokat a gázkamrákba küldő, DAC sálat égető Slovanista csőcselék.

 

Egyetlen megoldási javaslat sem hangzott el

 

A négy óra alatt egyetlen valamirevaló elképzelés, ötlet, javaslat sem hangzott el, hogy a tüntetők hogyan kezelnék másként a járványt (amiben egyébként Szlovákia minimum a szomszédos országok összehasonlításában jól teljesít.) Ehelyett volt minden más, amit csak el tudunk képzelni.

 

Kíváncsiak voltunk, hová fajul az egész. A parlament lépcsőin ott voltunk a legelső sorban. Tényleg legelöl, a rohamrendőr gumibotjától alig egy karnyújtásnyira. Figyeltük, szemléltük, mire képes ez az ellenzéki „válogatott.“

 

 

 

 

Nos, semmire. Amit láttunk, az a teljes sötétség. A primitivizmus, a 89-ben megdöntött kommunista rendszerhez való visszatérés. Ezt szeretnék azok, akik ma többségében az utcára vonultak, akik szerint a mostani kormány diktatúrával ér fel, Matovič pedig maga a vírus.

 

Becsüljük meg amink van, mert csak rosszabb jöhet

 

Ahogy azt a tüntetésről hazafelé tartva azon melegében közösségi oldalunkon már megfogalmaztuk, becsüljük meg, hogy nem a ma felvonult erő vannak hatalmon! Örüljünk annak, amink van, mert ami ehelyett lehetne, az a teljes sötétség!

 

 

A mai tüntetés jó volt arra, hogy a tisztességes választópolgárok ráébredjenek, hogy a jelenlegi kormánynak nincs alternatívája. Ott ugyanis csak a politikai bűnözők, kommunisták, valamint a szélsőbal és a szélsőjobb elképzelés nélküli csőcselékei vannak.

 

Király Zsolt

További ajánlott írások:

 

Kormányellenes tüntetések: Vulgarizmus, füstbomba, könnygáz. Több ezren gyűltek össze a szlovák fővárosban

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 43 olvasónak tetszik ez a cikk.