Nyitókép forrása: mzv.sk

 

Ivan Korčok szlovák külügyminiszter interjút adott a SME napilap internetes kiadásának, amelyben leszögezte, hogy ő nem hungarofób, és attól még nem magyarellenes, hogy más álláspontot képvisel, mint a magyar kormány. Azt is mondta, hogy partneri viszonyra törekszik Magyarországgal. Majd alig egy perccel később minderre szemrebbenés nélkül rácáfolt.

 

A vele szemben ülő riporter hölgy vérlázítóan részrehajló módon arra kérdezett rá, hogy szerinte Igor Matovič az orosz és a magyar propaganda, illetve hibrid hadviselés eszköze lett-e. És Korčok nem tiltakozott a kérdés ellen, amivel legitimizálta a feltevést, miszerint létezik magyar propaganda és hibrid hadviselés. Ez tehát a Korčok-féle „partneri viszony”.

 

Arról nem is beszélve, hogy a szlovák mainstream sajtóban a liberális politikusokat saját viselt dolgaikról nem, csak politikai ellenfeleik sőt szövetségeseik hibáiról kérdezik. Korčok úgy ült végig egy 23 perces interjút, hogy egyetlen egyszer sem kellett magyarázkodnia például amiatt, hogy miért bánik olyan kesztyűs kézzel a belgákkal a 2018-ban Brüsszelben gondatlanságból megölt szlovák állampolgár ügyében. Közben viszont kritikusan beszélhetett, ellenvetés vagy keresztkérdés nélkül Igor Matovičról, Gyimesi Györgyről és még Robert Fico-ról is.

 

 hirdetes_300x300  

Ami sokkal súlyosabb probléma, hogy Korčok úgy nyilatkozott – a SME részrehajló vonalvezetésének köszönhetően – Igor Matovičról és Gyimesi Györgyről, hogy őt magát senki nem választotta meg. Egy politikai kör tette pozícióba, korábban az oligarchabérenc Smer, most a bukott baloldallal házasságra készülő SaS jóvoltából.

 

Ezzel szemben a választók által felhatalmazott Matovič és Gyimesi támadó és főleg, manipulált kérdéseket kapnak minden interjú és sajtótájékoztató alkalmával. Korčok mostani szereplése is jól bizonyítja, hogy Soros György nem véletlenül döntött pont a SME megvásárlása mellett…

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 20 olvasónak tetszik ez a cikk.