Nyitókép: SITA/AP

 

2022. augusztus 8-án Mar-a-Lago kastélyában különös napra ébredtek. Nem mindennapi ugyanis, hogy egy volt elnök – Donald Trump – rezidenciáján az FBI tartson házkutatást, akkor azonban pontosan ez a példátlan eset történt meg. Trump nem volt jelen, ez azonban a legkisebb mértékben sem zavarta a „szakértőket” a kutatásban.

 

Trump a botrányelnök

 

 hirdetes_300x300  

Trump az Egyesült Államok talán legbotrányosabb elnöke. A világ közvéleménye nemcsak megválasztása során találkozott a legelképesztőbb vádakkal és a valaha volt legszervezettebb lejáratókampánnyal, hanem újraválasztása során is. Elég, ha a Twitter beismerésére gondolunk arról, hogy ellenfele, Biden úr fiának botrányos- és korrupciós dolgait egyszerűen elhallgatták a „jó ügy érdekében”(a demokrácia érvényesülése szempontjából azért nagy szerencse, hogy tudták, melyik a jó ügy, nem?) Nincs hát mit csodálkozni, hogy amikor ez a Trump azt találta mondani, hogy újra jelölteti magát – amit két impeachmenttel a háta mögött elnök még sohasem merészelt – azonnal megkezdődött, helyesebben folytatódott a politikai kicsontozás.

 

A házkutatás ennek a csúcsa volt. Mert mondanom sem kell, hogy számtalan titkos iratot találtak, amiket ember, még ha elnök, akkor se vihet ki soha a White Hous-ból, de ez a Trump, ez persze kivitte, beláthatatlan veszélybe sodorva ezzel az egész Egyesült Államokat. Na ebből aztán mindenki láthatta, milyen felelőtlen is ez a szélhámos, buta, orbánbarát adócsaló vállalkozó.

 

Az elindított lavina

 

Érdekes volna tudni, hogy zajlott le ez a folyamat, ki volt, aki elsuttogta a demokráciára oly kényes demokratáknak, hogy merrefelé kell szimatolni, de megérezték a prédát, és nem is eresztették, az kétségtelen. De még ennél is sokkal érdekesebb, hogyan történhetett meg ugyanez, alig hat hónappal később Joe Bidennel is! Mert azért az nem valószínű, hogy ez alkalommal is egy republikánus suttogó indította el a lavinát (már ha Trump esetében így történt egyáltalán). Nem hiszem, hogy az FBI tudta nélkül megtörténhetett ilyesmi egy elnökkel – bár azt azért nem értem, hogy ezek a buta oroszok, meg kínaiak, meg ilyesmik miért nyomulnak annyira a kémeikkel nehezített pályákon, mint a Pentagon, mikor elég volna egy kínai japánkertész, aki bejáratos a garázsba! Az meg most már szinte biztos, hogy nincs az a (volt) (al)elnök, akinek a fáskamrájában ne titkos dokumentumokkal fűtenének be.

 

A lényeg azonban, hogy Biden úr esetében már nem a politikai ellenfelet, hanem saját választottjukat szúrták gombostűre, mert hát neki meg (először) a delaware-i otthonában találtak huhh, de titkos iratokat, ott, ahol – kimondani is szörnyű – a drogos Hunter gyerek is lakik (a laptopját is itt, a szomszéd szervizben hagyta el a balga annak idején). Micsoda felelőtlenség, ráadásul nem is egy-két éve hevertek ott ezek az iratok, merthát még alelnök korából származtak, ami ugye öt éve volt. Meg tíz. Eddig senkinek nem szúrt szemet, csak éppen most? De érdekes!

 

Ne félj, nem hagyunk magadra!

 

És egyben micsoda szomorú történet ez, a végtelen lehetőségek hazájában! Először kemény demokratikus munkával megválasztatnak egy jobb sorsra érdemes öregembert, hogy ugyan már, Joe, fitt vagy te még, ruganyos (és főleg rugalmas), úgy szaladsz fel egy repülőgép lépcsőjén, mint a zerge, miért ne vállalnád? Voltál te már alelnök, és az is milyen jól ment, kened vágod a politikát, ez az elnökség is pont olyan, fuss csak neki, fog ez menni! Ne félj, nem hagyunk magadra, segítünk és támogatunk mindenben! Aztán beleugratják ebbe a háborúba, és amikor ő is azt találja mondani, hogy újrázni akar, kitépik a szívét és félredobják. Igen, valóban van még mit tanulnunk, és van mire felnéznünk, Mr. Pressman!

 

Pedig Biden elvállalt mindent és megtett mindent. Mégis, most az a hír járja, hogy vége van, és ez a papírügy lesz az indok. Vagy a romló egészsége. Nem tudhattuk eddig a pillanatig, hogy vannak-e még önálló gondolatai, de már tudjuk, hogy vannak, ez pedig az ok lehet. Mi másért kellene félretenni két év után, ha eddig nem kellett? Talán meggondolatlanságában kikérte magának, hogy mégis csak ő az USA megválasztott elnöke. Harsogó Harris majd nem fogja. Őt nem választotta meg a kutya se, bízhatunk benne, hogy szépen meglapul majd ott a fű között, és nem kell attól tartani, hogy mindenféle elektorokra hivatkozhat. És tudni fogja, kik a gazdái – ha mi nem is tudjuk meg soha.

 

Micskó András

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.