Nyitókép: TA SR

 

Új fejezetéhez érkezett a választási kampány Felvidéken. Április 19-ével egy hosszú, vastag vonalat húzhatunk, ami után már semmi nem lesz olyan, mint előtte volt. Legalábbis a Szövetség-Alianciával kapcsolatban.

 

Ennek oka Gyimesi György kilépése az OĽaNO kötelékéből, illetve a tárgyalások folytatása arról, hogy a magyar párt parlamenti bejutási esélyeit növelje.

 

 hirdetes_810x300  

Ezt szeretné ugyanis az MKP, ezt szeretnék azok, akiknek fontos szülőföldjük és a magyar érdekképviselet.

 

Gyimesi bejelentésével azonnal hangnemet váltott a Most-Híd platform és az érdekeltségi körébe tartozó média. A Kultminor (Kisebbségi Kulturális Alap) először megítélt több mint 170 ezer eurót a Penta érdekeltségi körébe tartozó Új Szó különböző projektjeire, majd a nemzetáruló Rigó Konrád még aznap meghívást kapott a Penta szlovák stúdiójába, ahol jól kipanaszkodhatta magát Gyimesire, Forróra, Berényire, lényegében mindenkire, aki nemzeti, konzervatív, patrióta alapon képzeli el a felvidéki magyar jövőt.

 

Király Zsolt: Ha nem ébred fel végre az MKP és holdudvara, mind elsüllyednek Gyimesivel együtt

 

Rigó folytatta a road showt a másik nagy pénzügyi csoport, a Pentával általában együtt bizniszelő J&T tulajdonába tartozó Joj tv-ben. Ugyanott, ahol Bugár Béla is vendég volt. A feladat ezúttal is ugyanaz: megnehezíteni amennyire csak lehet a Gyimesivel erősödhető Szövetség parlamenti bejutási esélyeit.

 

Egy nappal később, április 20-án immár a Kultminorból vastagon kitömött bulvár, valamint a fake news portálok folytatták az aknamunkát. Nem beszélve a közrádió nemzetiségi adójáról, mely mögött még mindig a bárkit kiszolgáló, egyik legkártékonyabb liberális médiamunkás, Lovász Attila ármánykodik.

 

Amit látunk, az a hazudozás, provokáció, manipuláció a liberálisok részéről. Cikkekben, rádióműsorokban, stúdióbeszélgetésekben, feltett kérdésekben, mindenhol.

 

Közéleti befolyásuk egyébként nem túl nagy. Sokkal kevesebb, mint amennyit e cikkben való megemlítésük miatt gondolnánk. Ami miatt mégis szólunk róluk, az az új időszámítás, ami a felvidéki magyar térfélen zajlik.

 

Erre kell a későbbiekben felkészülnie mindenkinek, aki szeretné, ha a Szövetség bejutna a parlamentbe. Nevén nevezve a gyereket:

 

Gyimesi érkezésével (amennyiben bekövetkezik, lévén, hogy több más ajánlata is van) ugyanis alapjaiban változott meg a szlovákiai magyar közélet.

 

A Szövetségben tömörülő platformok közül immár csak az MKP az, mely viszi tovább az eredeti elképzelést. Pár napja maga Forró Krisztián pártelnök is, vélhetően emlékeztetőnek szánva, két idézetet emelt ki a párt létrejöttét megalapozó Komáromi Nyilatkozatból.

 

 

A Most-Híd, Simon Zsolt, valamint holdudvaruk előtt ma már teljesen más cél  lebeg: kerül amibe kerül, de gyengíteni a Szövetség-Aliancia parlamenti bejutási esélyeit.

 

Kampánystratégák, munkára fel. Mától új szelek fújnak a Felvidéken. Ami eddig volt, azt el lehet felejteni. Újra kell gombolni a kabátot, fel kell készülni a megváltozott helyzetre. (…és csak csendben jegyezzük meg, nem ártana végre elkezdeni dolgozni is, és ez nem csak az MKP platformra vonatkozik… Elvégre 5 hónap múlva választások!)

 

Király Zsolt

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 31 olvasónak tetszik ez a cikk.