Nyitókép: kollázs/Körkép.sk

 

Mai hírlevelünkben a következő témákat vesszük górcső alá:

 

1. Ukrajnai háború – Cseh elnök: a demokratikus erők egységére van szükség Ukrajnával kapcsolatban

2. Az amerikaiak blokkolnak egy fegyvereladást a magyaroknak, mert még nem hagyták jóvá a svédek NATO-csatlakozását

3. Szövetség: Újra előhúzták a magyar kártyát a szlovák törvényhozásban

 

 hirdetes_810x300  

A híreket válogatta és magyarázatukat megírta: Micskó András.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

1. Ukrajnai háború – Cseh elnök: a demokratikus erők egységére van szükség Ukrajnával kapcsolatban

Pavel úr díjnyertes politikai termék. A terméket a brüsszeli NATO-központban állították elő 2015 és 2018 között, a cseh kommunista pártban edzett alapanyagból (85-ben lépett be! 1985-ben! Az utolsó lehetett…). A NATO katonai bizottságának elnökeként feladata a Krím annexiójának kezelése és a kínai befolyás növekedésének megállítása volt. Bár jelét nem láttuk, de bizonyára eredményesen dolgozhatott, mert Pavel úr nyugati barátainak támogatásával került a cseh elnöki székbe, ahonnan most ő támogatja nyugati barátait – ez politikai programjának része volt. A cseheket nem támogatja senki.

 

Nos, Pavel úr azt mondta, „Ukrajnának politikai üzenetet kellene kapnia a jövőbeni EU- és NATO-tagságáról”. Amikor ezt mondta, nem ezt gondolta. Hanem azt, hogy „a háborúnak Oroszország szétveréséig kell folynia”. Ezt hívják politikának. Másképp nem lehetett, mert pontosan tudta, hogy Oroszország ebbe csak holtában fog beleegyezni, hisz ennek elkerüléséért kezdett bele a háborúba.

 

Pavel úr azért sem hangosan mondta amit gondolt, mert kicsit fenyegetőan hangzott volna az egyszerű emberek gyermekeinek, akiket Pavel úr szükség esetén a frontra szán, de ő, a stratéga, az események elébe vágva már készül a kommandóakciókkal, amikkel a zűrzavarban kicsavarja majd a orosz trollok kezéből a szertehordott atombombákat. És helikopterre ugrik, és az utolsó pillanatban faképnél hagyja a csodálkozó maffiózókat. De ez kicsit olyan jamesbondos mondat lett volna, és Pavel úr hallgatott, mert szerény.

 

Azt is mondta, hogy az Ukrajnára figyelő világnak látnia kell, hogy mi összefogunk, és nem engedünk. Mert a „demokratikus” országok – ezek mi volnánk – magatartása meghatározza majd „az egész világ” lépéseit. Ez a mondat depolitizált változatában ötmilliárd ember számára azt jelenti, hogy ők, vagyis „a világ”, látni fogják, hogy teljesen felesleges arról álmodniuk, hogy maguk is a „demokratikus” országok sorába emelkedhetnek. Ha ugyanis hasonló jogokat vindikálnának maguknak, mint a „demokratikus országoknak” van, akkor bizony jól odacsapunk majd nekik!

 

De ezzel se legyünk elégedetlenek, mert mi a kerítés innenső oldalán vagyunk, a nemzeti park pedig a túloldalon van, ahol a többiek laknak, és ha ezt nem értik meg szép szóval, majd összefogunk, és akkor jól meglátják! Hiszen, mint Pavel úr mondta „értékeink megtartásának egyetlen módja az együttműködés”. No nem a világgal – csak önzetlen „barátainkkal”.

 

(…)

 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy végigolvashasd a cikket. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

 

Micskó András

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.