Nyitókép: Szelle Erika Fb-oldala

 

Vannak olyan politikai pártok, melyek teljesen feleslegesen indulnak a választásokon. Mert azokon leginkább ők maguk veszítenek. Ezek közé tartozik a Modrí-Most, és ide sorolható Simon Zsolt hosszú nevű pártja is.

 

Jó sok pénzt belefektetnek a….mibe is? A nagy semmibe. Mert ki mer velünk fogadni bármiben, hogy egyikük sem éri el a 3 százalékot sem?

 

Sokkal valószínűbb tehát, hogy az árulók, azaz Simon és Bugár (and company) a jelenleg éppen sorra bénázó (Vitková-ügy, Tankó-ügy) Szövetségtől akarnak lecsípni néhány tízezer szavazatot. Megnehezítve Forró Krisztiánék parlamenti bejutását.

 hirdetes_810x300  

 

Lehet, hogy egy kép erről: 10 ember és mosolygó emberek
A magyar csapat. Kép forrása: Szelle Erika Fb-oldala

 

Simon Zsolt pártja ennek érdekében hétfőn bemutatta választási listáját. Mi most csak a magyar nevekre pislantunk rá futtában, mert egyikükből sem lesz nagy valószínűséggel parlamenti képviselő, vagy miniszter. Bukott politikus annál inkább. Sokadszor.

 

Ezért is nehezen érthető, hogy mivel tudta Simon elbolondítani a listáján induló független magyarokat. A Magyar Fórum ugyanis annyira marginális, hogy még saját embereivel sem tudta feltölteni a nekik járó helyeket.

 

Simon tehát az egyes, az Orbán-fóbiás, Fidesz-ellenes Gál Zsolt a harmadik, a bősi Bindics Zsolt az ötödik. Mindhárman indultak már mindenhol, nagyjából nullla sikerrel.

 

Őket az érsekújvári Polerecká Éva követi, aki jelentéktelenségében legutóbb azt is elhitte magáról, hogy polgármester lehet. Majd a 13. helyen e cikk írójának középiskolai osztálytársa, Bojtos Tamás következik, aki egy jó nevű építész, de a politikához vajmi keveset ért. Külünben már rég rájöhetett volna, hogy Simon minden, csak nem perspektíva.

 

27. a nagymegyeri Balázs Péter, aki a Dunaszerdahelyi Városi Hivatal nyugdíjba vonuló elöljárónak a veje. Majd az egy év alatt második rossz döntését hozó Szelle Erika következik, aki legutóbb Dunaszerdahelyen hasalt el a polgármester-választáson, és bukta el a megyei választásokat is. Jó sok elkampányolt pénz dacára. A parlamentin pedig szeptember 30-án fog leégni. Kár érte. Elég lenne, ha hozzáértő emberekkel konzultálna, ha már a politikai pályára adta a fejét.

 

A lista további helyein szereplőkkel nem érdemes foglalkozni, mindenki megtalálja majd a szavazóhelyiségekben.

 

Összefoglalva, Simon valami oknál fogva képes félrevezetni azokat a személyeket, akik egyébként saját szakterületükön építészként, tervezőként, ilyen-olyan szakemberként egyébként kőöztiszteletben állnak és eredményeket tudnak felmutatni. Sikeresek, képesek megélhetést biztosítani saját családjuknak és másoknak is. Akár még értéket is teremtenek. És nincsenek ráutalva arra, hogy a Simonhoz hasonló politikai szerencsejátékosok mellett diszkreditálják magukat. Mert ha valakinek a szekerét tolják ezzel, az a pártelnök. Miközben saját ázsiójuk, nevük devalválódik. Ki érti ezt?

 

Hiszen Simon láthatóan már csak rombolni képes. Építkezni nem tud, ahhoz ugyanis hitelességre lenne szükség. Azzal meg sohasem volt megáldva. Egyetlen dolgot tehetne még az előttünk álló időszakban: visszalépni az esélyesebb szereplők érdekében.

 

Király Zsolt

A fenti cikk alapja a Körkép.sk hírlevél részeként jelent meg. Iratkozz fel Te is hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess ingyen a legfontosabb hírekről és azok összefüggéseiről. Ha így tetted, ellenőrizd spam fiókodat is, nem oda érkezett-e a napi hírlevél.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.