Nyitókép: Körkép.sk

 

…”dohányod zamatába,

ruháid anyagába,

beivódik, evődik

velődig;

 hirdetes_300x300  

eszmélnél, de eszme

csak övé jut eszedbe, …”

 

Az Európa Tanácsa nemrégiben elfogadta azt a javaslatcsomagot, amely a tagországoknak az EU területére lépő migránsokkal kapcsolatos eljárásrendjét írja le, beleértve a migránsok ügyeinek feldolgozását és elosztásukat is. A javaslatcsomagot a Tanács saját „Menekültügyi munkacsoportja” készítette elő. A javaslatot mindösszesen az EU lakossága 11%-ának képviselői nem szavazták meg: a lengyel és a magyar külügyminiszter. 

 

 

 

Ez az döntés a közvélemény-kutatások szerint szöges ellentétben áll a választói akarattal. Mivel a nyugati országokban jellemzően nem készülnek ilyen kutatások (népszavazások egyáltalán nincsenek), kénytelenek vagyunk a magyar eredményekre támaszkodni. A 2016-tól folyamatosan megkérdezett, mintegy 28.000 európai (1000 fő/ország). rendre az itt ismertetett 2022-es adatokkal egybevágó válaszokat adott.

 

 

Ennek ellenére a most elfogadott javaslatcsomag lényege a megszokott: Wir Schaffen das! Magyarul kötelezővé tenni a tagállamok számára a migránsok kvóták szerinti elosztását, menekülttáborok létesítését a tagországokban és azok fenntartását is. 

 

Fontos kérdés persze, hogy ki migráns és ki nem. Mindenekelőtt meg kell vizsgálni, hogy az adott személy honnan érkezett. Ez nem egyszerű, mert új polgártársaink bizony iratok nélkül kopognak be Európába. Hogy ennek mi lehet az oka! Nem kézenfekvő arra gondolni, hogy azokból a papírokból mindjárt kiderülne, hogy ezek az emberek nem háborús, még csak nem is politikai menekültek – csak gazdasági bevándorlók? És hát ugye azokat – nem illeti meg a menekültstátusz!

 

Migránsok Röszkén az első invázió idején. Kép forrása: Körkép.sk

 

Ha valaki nem vesz át egy számára „kisorsolt” migránst, 20.000 euró büntetést fizet. Ezzel lényegében pénzbeli juttatással váltja ki a migráns visszautasítását. Ha a migránssal nem tud mit kezdeni, az ő baja. Örökre a nyakán marad. Magyarországnak 1000-ből 16-ot kell átvenni, Szlovákiának talán 7-et. Nem is sok! Nem is sok? A tavalyi egymillióból 16.000 jutna Magyarországnak, 7.000 Szlovákiának. 10 év alatt 70.000. Ez egy Zsolna, vagy Nyitra, vagy Besztercebánya, vagy Nagyszombat, vagy Túrócszentmárton, esetleg Trencsén méretű város lakossága. Ennyi. Magyarországon esetében pedig egy Győr, vagy Szeged, vagy Pécs, netán Nagykanizsa, illetve Miskolc szintű település lakosságát jelentené. Szép terv!

 

 

 

A menekültekről – mint azt a genfi egyezmény ezt rögzíti – a legközelebbi biztonságos ország volna köteles gondoskodni. Úgy, ahogy mi például az ukrán menekültekről gondoskodunk. A magas Tanács ezért azt is meg fogja állapítani, hogy melyik ország számít biztonságosnak. Listát fogunk kapni róluk. Ha figyelmesen megvizsgáljuk azonban a térképet, észre fogjuk venni, hogy Szíria, Afganisztán, Algéria, Ghana vagy Niger – nem szomszédos ország! De még Olaszországgal, vagy Görögországgal sem! Így ennek a „majd” megszülető listának a jelentősége: semmi.

 

Az elmúlt nyolc év gyakorlata azt bizonyítja, hogy a visszatoloncolás nem működik. Ami azonban a legnagyobb baj, hogy a beilleszkedés sem működik! Franciaországban az elmúlt kétszáz évben kíméletlen brutalitással kényszerítették franciává a gall, breton, akvitán (baszk), frank, vizigót, burgund, normann kisebbségeket. Mára szinte kiveszett nyelvük és identitásuk ( a szlovákiai magyar kisebbség számosabb, mint ők együttvéve!). A „migráns hátterű” népességet azonban még csak normális állampolgárrá sem képesek formálni. A hatvanas években betelepült volt gyarmati népesség állítólag szívesen vált volna franciává, de immár harmadik generációjuk sem képes legalább olyan kulturális és szociális (élet) színvonalra emelni családját, hogy gyermekeik és unokáik ne az újonnan érkező, és immár beilleszkedni sem akaró rassz-, nemzet-, és sorstársaikhoz akarjanak hasonulni. Az akkor még kívánatos cél: franciává válni Franciaországban, mára így változott: muszlim identitású sariakultúrává változtatni Európát!

 

 

A legmegdöbbentőbb azonban az őslakosság passzivitása. Úgy tűnik, minden lelki, kulturális és fizikai önvédelemre képtelenek. A saját identitását védő európait érzéketlen, embertelen, önző parazitának mondják. Megbélyegzett. Önazonosságának nemcsak vallási pillérét döntötték romba, de hagyományaitól is megfosztják (cancel-c) és értékeit is értéktelenné teszik. Így már megvetendő, ha nő vagy férfi, nem fontos, hogy családban éljen, sem hogy tisztelje őseit és a hazáját. A másságot kell tisztelnie! A propaganda, amely átjárja az egyre egyoldalúbb közéletet, minden ellenállási kísérletet megcsáklyáz. A konzervatív felfogást képviselő pártokat minden oldalról támadják. Egyfelől a migránsok maguk, hisz a múltban megfogant európai szokások ellenkeznek az övéikkel, másfelől a „történelmi” pártok, vagyis a szélsőségesen balra sodródott egykori baloldal, plusz a jó esetben középre csúszott volt jobboldal. Bármikor összefognak egymással az őslakos-elégedetlenség szülte új-pártok ellenében. Látjuk ezt Franciaországtól Németországig, Görögországtól Lengyelországig mindenhol. Aki ma jobboldali, az náci (kivéve a hősöket), aki nemzeti, az sovén, aki hazafi, az EU-ellenes.

 

De a legmegdöbbentőbb, hogy ezt az inváziót az állítólagos munkaerőhiányra fogják. Kérem, vessék ezt össze az alábbiakkal:

 

1. Munkaerő szükséglet

 

Abban a hiszemben élünk, hogy a munkaerőhiányt csak a bevándorlás oldhatja meg – holott ez nem igaz. A bevándorlók ugyanis rendre nem dolgoznak; ha dolgoznak, rendre az alacsonyan kvalifikált állásokat töltik be (ami újratermeli ellenállásukat). Mindeközben óriási terhet jelentenek a társadalom számára, mert segélyeiket és szociális ellátásukat az adópénzekből fedezik. Sokszor évtizedekig, minden eredmény, munka, kompenzáció nélkül. Kinek a pénze folyik el erre? – A polgároké. Az önöké.

 

Holott, maga a kiindulópont is hamis. Az európai társadalmakban ugyanis mintegy 25%-os munkaerő-tartalék van.

 

2. Munkaerő tartalék

 

Az alábbi, magyar adatok szerint mintegy 2.6 millió felnőtt ember nem aktív gazdaságilag, s ebből 2.3 millió nem kíván dolgozni. Ha levonjuk a megváltozott munkaképességűek 300.000-ét, kétmillió marad. Bár nem vagyok közgazdász, de talán nem tévedek nagyot, ha azt gondolom, ebből egymillió embert el lehetne „csábítani” a munka világába! Hogyan? Pénzzel. Sokkal több pénzzel!

 

 

Ha Magyarországon 1.000.000 inaktív ember nem dolgozik 10.000.000-ból, akkor ez Németországban 8.5 millió, ami 500.000-es éves igény mellett 17 évet fed le! Vagyis a munkaerő ott van helyben, csak meg kellene fizetni! Úgy 50%-os fizetésemelés azonnal jelentős munkaerőt dobna piacra, ezzel a fokozva a versenyhelyzetet és a teljesítmény iránti igényt is. De honnan kellene kikerülnie ennek az óriási többletnek? Nyilván nem az adópénzből, amit értelmetlen erőfeszítéssel öntünk feneketlen kutakba. Tehát nem állami bevételből – hanem az 1,1% zsebéből!

 

3. Vagyon

 

A föld összvagyonának közel fele a lakosság 1%-ának tulajdonában van; ugyanakkor a lakosság 55%-a csak az összvagyon alig 1%-át birtokolja! És mit csinálnak a gazdagok? Űr- és tengerfenék-turizmusra költik a pénzüket, ha épp nem sportautókat lődöznek a világűrbe. Így hasznosítják a pénzüket, ami csak egy picivel korábban még a mi pénzünk volt!

 

 

Mit gondolnak, miből támadnak ezek az óriási vagyonok? Az Önök vásárlásaiból! A fogyasztó szükségleteinek kielégítése az, ami a fölhájpolt szükségletgyárak tulajdonosainak zsebébe kormányozza a FÖLD vagyonának felét. Ki engedélyezi például, hogy valamennyi csatornán ugyanabban az időben fussanak a reklámok? Kinek az érdeke ez?

 

Ráadásul a kimutatott (bevallott, megfizetett és meg nem fizetett [offshore] adóalap) profit alig 20%-a elég volna egy ilyen brutális-globális fizetésemeléshez, más szóval a vagyoni egyenlőtlenségek csökkentéséhez. Ettől pedig csökkenne a migráció egyetlen akceptálható eleme, a kényszer.

Ám gazdag elöljáróink nem költenek sem ránk, sem a Föld egészségére. Ehelyett csinovnyikjaikkal migránskvótát vezettetnek be. A recept az elkeseredett elégedetlenség koncentrált fölszítása, az elégedettség kiterjesztése helyett. Már-már úgy fest, tőlünk várják el, hogy kiirtsuk egymást. Mégis csak jobban mutat a híradóban, ha egymásra vicsorgó vandálok pusztítanak, mintha felfegyverzett katonáknak (robotoknak?) kellene ugyanezt megtennie! 

 

A felelősök felelőtlensége látszik abban is, hogy miközben a világnak mindössze 7 éve maradt arra, hogy az ominózus 1,5ᵒC hőemelkedés alatt tartsa a bolygót, az ukrajnai (és más) háborúkra költik a pénzünket. 2030-ig minden évben 7%-kal kellene csökkenteni a CO2 kibocsátást, hogy elkerülhessük. Kérem, vessék ezt össze azzal, hogy a csökkenés a COVID-leállás (egy) évében is csak 5%-os volt! Semmit, semmit nem tesznek. Sem a vérgazdagok, sem zsoldosaik, a mi „választott” vezetőink.

 

Mindezek fényében kérdezem: kik ezek, akiket itt szó nélkül eltartunk? Akiknek bután szót fogadunk? Hisznek még Önök abban, hogy országuk demokratikus választáson jelöli ki a szándékaikat beteljesítő vezetőket? Mert ne feledjék! Új kultúránkkal mi leszünk az emberiség büszkeségei! – hacsak nincs még itt, köztünk, egy nagyapányi akarat! Annyi elég lesz.

 

Források:

https://de.statista.com/themen/4706/auslaender-und-migration-in-oesterreich/#topicOverview

https://hu.wikipedia.org/

https://szazadveg.hu/hu/2023/01/18/az-europai-polgarok-tovabbra-is-aggasztonak-tarjak-az-illegalis-migraciot~n3457

https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_megvamk9_16_01j.html

https://moneytransfers.com/news/2022/12/19/global-distribution-of-wealth

https://www.visualcapitalist.com/distribution-of-global-wealth-chart/?__cf_chl_rt_tk=kC.s3X4cXUozFWdu7si.xZYibZEKgiHW3FzUjdXaKH4-1689358921-0-gaNycGzNC_s

 

Micskó András

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.