Nyitókép: pluska.sk

 

Tegnapelőtt a Fradi, tegnap pedig a DAC mutatta be, hogy mégiscsak van remény, a népmesei kicsi győzedelmeskedni tud a nagy felett. Pár favágó, víz- és villanyszerelő képes megverni az egyenként drága focistákat.

 

A bökkenő csak abban van, hogy a szurkolók most épp teljesitményt és gólokat vártak volna el, nem pedig a kis közösség győzedelmeskedését, a nagy feletti élményt. Ezt majd szeptember 30-án kellene bemutatni, amikor kis közösségnek képviseletet lehet bejuttatni a nagy parlamentbe.

 

Jelen helyzetben még ebben is van párhuzam: azt a gólt is a választó fogja behúzni, nem a labdázó politikusok. De még mielőtt megvádolnának azzal, hogy tartsuk távol a politikát a sporttól, meg kell jegyeznem, hogy ez nem ördögtől való. Hiszen a politika sem tartja magát távol a sporttól, így a focitól sem. Ha elfogadjuk, hogy a sporteredmények a magyar kormány kiemelt támogatásának köszönhetően (is) születhettek VOLNA, és ugyanez a kormány stratégiai jelentőségűnek tartja a focit, akkor talán ne finnyáskodjunk, hogy ne keverjük a sportba a politikát.

 hirdetes_300x300  

 

A támogatási összegek emberi szemmel jól láthatóak. Nem olyanok, amelyek jelképesen megadják az esélyt, hanem mint az átadókon mondják, nemzetközi szintűek. Nos, ebből még nem sikerült nemzetközi szintű focit focizni (a Fradinak azért ideig-óráig igen), de majd bizonyára jól elmagyárázzák, hogy miért nem.

 

 

Forgatókönyvek: fiatal a csapat, össze kell szokni, más focit játszanak, meleg volt, hideg volt, párás volt a levegő és zöld a fű, vagy a műfű. A favágóknak se pénzük, se elit edzőjük, se telhetetlen oligarcha tulajdonosuk nem volt, de szívük az volt, és győzni akartak.

 

Kubatov vs. Világi

 

Kubatov Gábor, a Fradi elnöke látta, hogy mi történt, hallotta a szurkolókat is a lelátóról és ennek értelmében cselekedett. Csercseszovtól elköszönt. Világi oligarchánk vajon mit fog cselekedni? Vagy mit cselekedne hasonló helyzetben a MOL igazgató tanácsában, ahol ül? Nyilván levenné ő is a helyi Csercseszovot. De mivel ez itt ugye több, mint klub, nem valószínű, hogy ugyanolyan attitűdöt követ, mint követne bárki más… de hagyjuk magunkat melepni!

 

A. Menü: meneszti vejét, Jan Van Daele sportigazgatót és Gula vezetőedőt.

B. Menü: csitítja a szurkolókat, hogy szépen csendben simuljanak ki a ráncok.

C. Menü: elmagyarázzák, hogy a műtét sikerült, csak a beteg halt meg.

 

Olyan meccseket láttunk, ahol a kicsik és a gyengék, összekapaszkodva tudnak győzedelmeskedni a pénzes fiúk, a szív nélkül futballozó idegen zsoldosok felett! Köszönjük az élményt!

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.