Nyitókép forrása: noviny.sk

 

Bő egy hónap van a választásokig, felpörgött a liberális propaganda, amelynek nemcsak a politikusok és a velük baráti sajtó az eszköze, hanem a közvélemény-kutató ügynökségek is. Egy csodálatosan nyilvánvaló példát kínált fel önként a JOJ televízió.

 

Az AKO ügynökség a JOJ televízió megbízásából ma közzétett egy felmérést, ami szerint a lakosság bő 80 százaléka nem tiltaná be az abortuszt. Nem sokkal korábban szintén az AKO arról közölt felmérést, hogy a lakosság többsége (55 százalék) nem akarja a közösből finanszírozni az egyházakat. És mehetünk régebbre is:

 

  • fordítson-e többet a kormány Szlovákia külföldi propagációjára (77 százalék szerint igen),
  • nagyobb védelmet biztosítson-e a kormány a családon belüli erőszak áldozatainak (98 százalék igen),
  • be kellene-e tiltania a kormánynak a belső égésű motorokat (18 százalék igen),
  • költsön-e többet a kormány a hadsereg modernizációjára (66,7 százalék igen),

 

és így tovább.

 hirdetes_810x300  

 

A témaválasztásban és az eredményekben két közös pont van. Mindegyik az SaS retorikájának gyakori eleme, és mindegyik olyan eredményt hozott, ami az SaS-t igazolja.

 

Ráadásul azt már nem kérdezték meg, akarunk-e migránsokat az országba. Vagy hogy legyen-e a genderoktatás az iskolákban. Esetleg akarunk-e erősebb V4-et…

 

De arra felmérést csináltak, hogy be kell-e tiltani az abortuszt, holott ez érdemben sosem volt téma, ha fel is merült, nem lehetett komolyan venni. Akkor miért?

 

Azért, mert mikor a konzervatív képviselők beterjesztettek egy törvényt a várandós anyák védelmére, azt az SaS azzal gáncsolta el, hogy be akarják tiltani az abortuszt. Ez volt a hisztériás Jana Bittó Cigániková narratívája, és minden liberális sajtó ezt sulykolta. Pedig Záborskáék törvénye nem az abortuszról szólt, hanem olyan támogatásról, ami csökkentette volna az esélyét, hogy egy nő a nem tervezett terhesség megszakítása mellett kizárólag (!) anyagi okok miatt döntsön. Érezzük a különbséget: ha csak kizárólag anyagi okok miatt, vagy félelemből szakítaná meg a terhességet, az állam ajánlott volna alternatívákat. A javaslat egyébként egy szavazat hiánya miatt az elmúlt három évben kétszer bukott el a parlamentben. Persze a gyermektelen, jövőtlen, nemzettelen és embertelen, háborúmániás társadalmat építeni akaró liberálisok a törvényjavaslatban súlyos veszélyt láttak – még hogy kevesebb legyen az abortusz. Legyen több!

 

Ugyanez a helyzet az egyházak pénzügyi leválasztásánál is. Az SaS rontott neki két évvel ezelőtt ezzel a témával az hitközösségeknek. Az egész azért nevetséges, mert közben súlyos százezreket fordítanak már most mindenféle szexuális témájú (nevezzük így) radikális műsorok szervezésére az ország több pontján, ahol bőrnacis nőnek mondott férfiak (vagy fordítva?) mutatják be a „szellemi felszabadulás rejtett trükkjeit”. Na de, nyilván az egyházak kulcsfontosságú közösségformáló szerepük miatt útjában vannak azoknak, akik a holnap felől nem aggódó, kórosan drogos, internetes tartalmakkal manipulálható, egymástól elszigetelt egyénekből álló, és ezért egymással könnyen szembefordítható társadalmat akarnak kiépíteni.

 

A többi sem kivétel. Ami miatt felkaptam a fejem, az az összefüggés, amit még Jaroslav Naď – akit aligha nevezhetünk a liberálisok ellenségének – mondott úgy másfél éve. Szerinte ugyanis Richard Sulík, az SaS elnöke az AKO ügynökség igazgatójának oldalán járt-kelt a parlamentben, és egy alkalommal Eduard Heger akkori kormányfőt az AKO vezetőjével közösen próbálta meggyőzni arról, hogy 2021-ben tartsanak előrehozott választásokat, mert az akkor még jó lett volna az SaS-nek (15 százalékon álltak).

 

Ennyit a felmérésekről, és arról, hogy mit mérnek, hogyan mérnek, milyen mércével, milyen politikai hátszéllel. Nagyon valószínű, hogy még a 2020-as választásokénál is nagyobb lesz a különbség a felmérések és a valós eredmény között. De ami fontosabb, ezért nem szabad semmit, de tényleg semmit készpénznek venni, ami az ügynökségekből és a tévécsatornákból jön. Teljesen elvesztették a tartásukat és a mértéket. Az AKO-t meg teljesen felesleges komolyan venni – szó szerint még az is hazugság, ha kérdez.

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.