Nyitókép: Facebook (Forró Krisztián Fb-oldala)

 

A parlamenti választásokat megelőző kampányidőszakban a választó abban a kényeztetésben részesült, hogy érdeklődő figyelemmel fordult hozzá minden olyan politikusjelölt, aki magának széket szánt a pozsonyi törvényhozásban. Létezik a parlamenten kívüli politizálás intézménye is, de erre most még nem mutatkozik politikai akarat.

 

Talán épp elég idő telt el a választások óta, hogy elvárható legyen az eredmények értékelése, és épp elég idő van még a tisztújításig, hogy ez az értékelés már addigra elfelejtődhessen. Az ember ilyenkor gyakran kerül burokba a meleg pártszékházban, eltávolodik a választóktól. Így, ha Mohamed nem megy a hegyhez, hát a hegy megy Mohamedhez.

 

 hirdetes_300x300  

Elhoztuk a választók kérdéseit, hátha két kávé között – szigorúan délelőtt 10 után – sikerülne azokat befogadni. 

 

1. Ha a Szövetség választási eredménye történelmi eredmény, akkor hol kezdődik a pártban a kudarc?

 

2. Kellett-e járni önismereti tréningre azoknak, akik alkalmas parlamenti képviselőjelöltnek gondolták magukat, vagy ez az önbizalom tréning nélkül is megvolt?

 

3. Választások után vajon mit videóznak a politikusaink?

 

4. Szeretném megkérdezni, hogy milyen bűvésziskolába járt Orosz Örs, hogy kihúzott egy kampányt politikai állásfoglalás nélkül. Én ugyanezt szeretném megtanulni, csak a munka nélküli pénzszerzésre applikálva.

 

5. Ha nem sikerült egységes magyar képviseletet teremteni a Szövetségnek a parlamentben, de a zseton megvan a munkához, mi az akadálya, hogy a munkához hozzáfogjanak?

 

6. Azok a civil szervezetek, akik szemlesütve jártak a kampányidőszakban, és azt hangoztatták, hogy szakmai vagy társadalmi szervezetként muszáj apolitikusként viselkedniük, miért élnek a magyar állam támogatásából, és nem Brüsszelben pályáznak?

 

7. Milyennek kell lenni a politikusnak a tisztelt jelöltek szerint, ha a kampányban látottak alapján: nem kell jól öltözöttnek lennie, nem kell tudnia szlovákul, nem kell állást foglalnia politikai kérdésekben….?

 

8. Tud-e valaki egy olyan kampányrendezvényről, amelyen Papp Gergely Adrianna nem mondta el, hogy 10 évet élt Londonban? (Ha erről az információról most értesül a kedves olvasó első ízben, itt tudja a Körképet támogatni.) :))))

 

9. Mivel szeretné megszolgálni a tisztelt Szövetség pártpolitikusa azt a fizetést, amelyet a 3% feletti választási eredményért közpénzből vesz fel?

 

10. Megkérdezte-e már valaki Hunčík doktortól, hogy miért látványosabb a Szövetség „csak 4,3%-a” a Most Híd és Magyar Fórum nulláinál – annak ellenére, hogyha azokat egymással megszorozzuk, akkor is nullák maradnak?

 

11. Hogyan éli meg a politikus azt a keservesen jól érzékelhető különbséget, hogy a szeptember 30-ig mutatott fergeteges érdeklődése a választó iránt egyik napról a másikra szűnt meg, és azóta sincs?

 

12. Milyennek képzeli Berényi József azt az EP-kampányt azzal az attitűddel, miszerint meg kell tudniuk győzni a választókat, hogy ne a nemzetközi kérdések alapján foglaljanak állást a választásokon? Kérjük annak a személynek a közbenjárását, aki a fehér zoknit kikönyörgte a szandáljából, mérkőzzön meg ezzel az anomáliával is! 

 

13. Vajon hogyan fog szavazni Bauer Edit az EP-választásokon? Legutóbb az sem győzte Őt meg, hogy indult a rokon. A jelenlegi nyugdíja vajon ébreszt-e benne lojalitást a valamikori pártjához?

 

14. Miért érezzük úgy, hogy kampánycsend alatt volt a legélvezhetőbb a szövetséges „nők hangja a parlamentben”?

 

15. Van-e még más olyan jól fizetett munkahely, ahol felelősség nélkül, láthatatlan munkával olyan sok pénzt lehet keresni, mint a Szövetség székházában?

 

16. Vajon Őry Péter szavazott Forró Krisztiánra?

 

17. Ha a Dunaszerdahelyi járás polgármesteri köreiben elég hangos felháborodás hallatszik Menyhárt József pártelnöki múltja kapcsán, miért helyezték őt ugyanazok (vagy mégsem ugyanazok) olyan előkelő helyre a parlamenti választási listán?

 

18. Ha Orosz Örsöt a fesztiválszervezési és aktivista múltja miatt szavazzák meg, Menyhárt Dodinak a vőfélyes és gitáros múltja hozza a szavazatokat, miért nem indítják Ipsét is?!

 

19. Ki volt több átadó ünnepségen 2023-ban: Szijjártó Péter vagy Orosz Örs? Hmm… Jó, de kinek van több fotója erről?

 

20. Hol vette Gyimesi azt a szíp kík öltönyét? Szalagavatóra kellene a gyereknek!

 

21. Mi lesz Mózes Szabolcs új állása a történelmi eredmény után? 

 

22. A hidas politikusok még mindig bicikliznek vagy már rossz idők járnak?

 

23. A Villa Rosaba is parlamenti választások szavazatai alapján kapnak meghívót vagy csak a Szövetség elnökségébe?

 

24. Miért ideges a szlovákiai magyar politikus, ha kritikát kap? És erre miért tartja megoldásnak azt, hogy elhallgattassa a kritikust?

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.