Még csak másfél hónap telt el a tanévből, a Nagymegyeri Magán Szakközépiskolában máris sikerült a tanórákon kívül is mozgósítani a diákok kreativitását. Földes Zsuzsa vezénylete alatt sikerült rövid idő alatt hangulatosan feldíszíteni nem csak az osztálytermeket, hanem az iskola udvarát is.

 

Korábban már beszámoltunk arról a Körképen, hogy a Nagymegyeri Magán Szakközépiskolában a kötelező tanórák mellett igyekeznek egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket is biztosítani a diákoknak és tanároknak egyaránt, ugyanakkor már a tanév kezdetétől nagy hangsúlyt fektetnek az egyes osztályokon belüli csapatszellem kialakítására is.

 

Szakmunkásképzés és a nagymegyeri példa: “Aki akar, el tud helyezkedni a szakmájában, de…”

 

 hirdetes_300x300  

Könyvbemutatók, külsős előadások és nemzeti megemlékezések után a legújabb kezdeményezés alapján iskolán belüli versenyt hirdettek, melyre az egyes osztályoknak közös erővel kellett készülniük. Ezúttal a diákok kreativitását célozták meg a pedagógusok, ugyanakkor kellemes hozadékként sikerült az egyes osztályok tanulóit összekovácsolni a közösen végzett munka során.

 

A felhívás szerint az osztályoknak közös erővel kellett madárijesztőt készíteni, melyeket az iskola udvarán helyeztek el, majd egyéni ötlet alapján, megkötés nélkül saját osztályukat is fel kellett díszíteniük. A közelgő Halloween megfelelő táptalajt biztosított a diákok fantáziájának, így töklámpásokból és csontvázakból nem volt hiány.

 

Körkép.sk/DB

 

Az iskola zsűrije a napokban külön pontozza majd az elkészült madárijesztőket és a feldíszített osztályokat, a győztes osztály(ok) pedig jutalomban részesül(nek).

 

A kezdeményezés ötletgazdájáról, Földes Zsuzsáról azt is megtudtuk, hogy következő lépésként szeretne egy népdalgyűjtésbe is belefogni, melybe a tervek szerint az iskola tanulóit is bevonná.

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Körkép.sk/DB

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/DB

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!