Miroslav Beblavý frakción kívüli parlamenti képviselő és társai csütörtökön több mint 18 ezer aláírást adtak le a Belügyminisztériumban pártjuk Együtt – Polgári demokrácia (Spolu-občianska demokracia) bejegyzéséhez.

 

Beblavý ezután a Belügyminisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, hogy szerinte pártja jelenleg abban a stádiumban van, amikor többen is nevetnek rajtuk.

 

„Danko és Fico is nevettek rajtunk az elmúlt évben. Többször is megkérdezték, ki az a Beblavý, ki az az „Együtt“, azt mondták, hogy nevetséges javaslataink vannak. De már most látjuk, hogy néhányat ezek közül a javaslatok közül átvettek, mivel kicsit félnek“

 

jelentette ki Beblavý.

 hirdetes_300x300  

 

Spolu-občianska demokracia (Együtt-polgári demokrácia) lesz Beblavý új pártjának a neve

 

A több mint 18 ezer aláírást három hét alatt gyűjtötték össze, ami a párt alapítói szerint egyedi rekord.

 

„A mi célunk, hogy Szlovákiában az embereknek ne a kisebbik rosszat kelljen választaniuk. Hogy az emberek olyat választhassanak, amiben tényleg hisznek, amit komolyan tudnak majd támogatni nagyobb kifogások nélkül. Szakmai és proeurópai párt akarunk lenni azoknak az embereknek, akik azt akarják, hogy Szlovákia működő ország legyen”

 

tette hozzá Beblavý.

 

Beblavý új pártja összegyűjtötte a hivatalos bejegyzéshez szükséges aláírásokat

 

A többi párttal való együttműködéssel kapcsolatban kiemelte, hogy Kotleba és Fico pártjait kizárja mint lehetőséget.

 

„Velük nem fogunk együttműködni. A többi pártot nem zárjuk így ki. Nagyon problémásnak tartom az SNS-t Dankoval az élén, aki Szlovákiát bankautomatának használja. Szkeptikusabb vagyok a Sme rodinával kapcsolatban is, mert ott nem látunk világos programot, hanem inkább lifestyle politikát. A Progresszív Szlovákiát viszont közelinek tartom.”

 

állította Beblavý.

 

Balliberális pártcsalád-alapítás: Szlovák pártok is asszisztálnak Macron nagyratörő európai terveihez

 

Körkép.sk, hnonline.sk

Nyitókép: centrum.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!