Móric
 • HUF: 362.36
 • USD: 1.18
 • 16 °C
 • 23 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Győztek a romák, de nem csitulnak a kedélyek Nagymagyaron

Két nappal az önkormányzati választások után sem csitulnak a kedélyek Nagymagyaron. Mint ismert, a Dunaszerdahelyi járásbeli településen a romák teljes választási győzelmet arattak, de a jelek szerint közel sem volt minden rendben a választások körül.

 

Elcsalhatták a választásokat Nagymagyaron

 

Marek Rigó polgármesterjelölt győzelme mellett a romák a teljes helyi képviselő-testületet is elfoglalhatják, ugyanis mind a 11 jelöltjük bejutott a nagymagyari önkormányzatba.

 

A romák szórólapja. Kép: Facebook

 

A faluban a választások hetében egymást érték a rendőrségi bejelentések és a Központi Választási Bizottság tagjait is több esetben értesítették a választásokkal kapcsolatos törvénytelenségekről.

 

A helyi választási bizottság elnöke Marek Rigó polgármester-jelölt apja volt, akinek az egyik fia is bejutott képviselőként.

 

Marek Rigó, Nagymagyar újonann megválasztott polgármestere. Kép: Facebook

 

Több incidens is történt a faluban, a Körkép.sk értesülései szerint például szerdán az egyik roma jelölt elütötte gépkocsijával az egyik magyar jelölt szóróanyagait széthordani készülő aktivistát.

 

A romák szombaton tömegével hordták választani saját embereiket, és fenyegettek mindenkit, aki fényképezni, filmezni próbálta őket. Úgy tudjuk, volt, hogy egyszerre kétszázan is várakoztak a szavazóhelyiségben, hogy leadhassák voksukat. Helyi forrásaink szerint többen közülük írni, olvasni is alig tudnak.

 

A romák lényegében a két választási körzet egyikére összpontosítottak, ahol a szavazatok közel 95 százalékát bezsebelték. Hogy milyen módon, azt vélhetően az illetékes szervek még vizsgálni fogják.

 

Nagy volt az öröm a választások után a helyi romák között. Kép: Facebook

 

Nagymagyaron azóta sem csillapodtak a kedélyek, a közösségi oldalon is durva támadásoknak vannak kitéve a magyar jelöltek. Többüket már egyenesen a faluból való távozással fenyegették meg a helyi romák.

 

A témával a Körképen még foglalkozunk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

KP
2018. nov. 12. 10:18

..és ebbe a csalásba is bele kell törődnünk, mint a nagypolitika esetében is?

Kuki Vilmos
2018. nov. 12. 11:08

Bezze ha magyar polgármester nyert volna akor minden rendbe lett volna de ha roma lesz a polgármester akkor már minyá kell valami a háttérbe kell lenie .A polgármester ahogy én tudom a falu lakósai vállszák.És én ahogy olvastam a facebook posztokat akor egy magyari hölgy kezdett írogatni és a roma lakósok csak vissza írtak azokra a posztokra.A magyaroknak is megvolt az eséjük az össze fogásra.Így lássuk mink kivülről.

  Zünd Sámuel
  2018. nov. 14. 07:46

  Kuki, tanulj meg magyarul, mielőtt ide firkálsz!

   mikecz pál
   2018. nov. 14. 21:12

   Szerintem Magyaron elég lesz cigányul tudni!!! Gratulállok a polgármesternek,pont ez torténik ha ketten három elé húznak!Ne a romákat vádoljátok a gyozelemért!A magyarok a vesztesek világbajnokai és pont ez torténik a nagy politikábn is!!Valaki nagyon hátra dolt a fotelban...

Mihályi Molnár László
2018. nov. 15. 05:05

Jászón is a roma uzsorás nyert. Érettségihez és büntetlen előélethez kellene kötni a szavazati jogot. Ez a "demokrácia" csak a csőcselék rémuralmához vezet !

Roberta rigoova szelleova
2018. nov. 16. 09:36

Szerintem meg sok roma labnyomahoz se er fel egypar magyar tisztelet a kivetelnek.es az hogy tobseg vagy nem tobseg az nem oszt nem szoroz itt arrol van szo hogy nyert es miert?mert megszavaztak torodjetek bele es nem kell mindjart horror filmet forgatni a polgar mester inteligens uri roma ha jeloltette magat lehet azert mert az elozo polgarmester szart se ert .ennyi.es nr kotegedjetek ha 1000szer ujra valasztanak akkoor is roma marad a polgarmester.mert aki volt szavazni ujra elmegy.gratulallok

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket