A szlovákiai gazdák pénteken kérnek tájékoztatást a főügyész helyettesétől azon ügyek alakulásáról, amelyeket tavaly ők jelentettek be, és amelyekben nyomozás kezdődött. Egyúttal holnap értékelik az európai parlamenti képviselők által elfogadott, a szlovákiai agrártámogatásokkal való visszaélésekről szóló jelentését.

 

A Gazdák kezdeményezése (Iniciatíva poľnohospodárov) polgári társulás képviselői pénteken délelőtt 10 órakor találkoznak Peter Šufliarsky főügyész-helyettessel, akitől a gazdákkal szembeni bűncselekmények ügyében indított nyomozások alakulásáról fognak tájékoztatást kapni. Egyúttal újabb ügyekben tesznek feljelentést – derül ki a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

 

„A helyettes főügyész urat informálni fogjuk arról is, hogyan hagyták figyelmen kívül az ügyekben eljáró nyomozók a nyomozást felügyelő ügyészek rendelkezéseit és hogyan játszik össze a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség (PPA) egy Kassa melletti pénzügyi csoporttal, hogy fedezze annak szubvenciós csalásait”

 

fogalmazott František Oravec, a Gazdák kezdeményezésének tagja.

 hirdetes_300x300  

 

„A találkozón bemutatjuk a helyettes főügyésznek a lezárt ügyeket, és felszólítjuk a Főügyészséget, hogy ex offo kezdjen eljárás, hogy így újra megnyithassák azokat az ügyeket, amelyeknél a hatóságok korábban tétlenek maradtak”

 

jelentette ki Molnár Zsolt, a felvidéki magyar gazdák képviselője, aki szintén olyan esetekről fog egyeztetni a helyettes főügyésszel, amelyeknél bűncselekmények történtek, de a hatóságok megint csak tétlenek maradtak.

 

A találkozó után, várhatóan 11 órakor a Főügyészség épülete előtt a gazdák rövid sajtótájékoztatót tartanak, ahol tájékoztatják a nyilvánosságot a találkozóról eredményéről és az EP-képviselők minap elfogadott, szlovákiai agrárszektorról szóló jelentéséről.

 

EP-képviselők: Ha Szlovákiában egy gazda visszaélést jelent be, elveszik tőle a támogatást

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!