Nyitókép forrás: körkép.sk/kzs

 

Az MKP vezetésében és tagságában is nagyon intenzív vita kezdődött nem arról, hogyan tovább, és nem csak a pártot, de a szlovákiai magyarok politikai képviseletét illetően is. – idézte a Denník N szlovák napilap Berényi Józsefet, az MKP európai parlamenti képviselőjelöltjét és egykori elnökét.

 

A Bugár Béla és a Most-Híd hanyatlásáról szóló cikkben Berényitől ismét elhangzott az MKP sorsát illető három lehetőség, amit korábban Csáky Pál a TASR hírügynökségnek adott interjúban is felvázolt: önálló indulás a választásokon, szövetség Igor Matovičcsal vagy közös lista a Most-Híddal.

 

Berényi szerint az MKP elnöksége ezekkel a lehetőségekkel kapcsolatban április 30-án fog állásfoglalást közölni, amely tartalmazni fog „bizonyos keretet is a Most-Híddal és az OľaNO-val folytatott tárgyalásokat illetően”.

 hirdetes_300x300  

 

Nem tartotta valószínűnek, hogy egy Bugár Béla vezette Most-Híd – MKP közös listát el tudna fogadni az MKP elnöksége. Elmondta azonban azt is, hogy az OľaNO esetében az MKP-s képviselőjelölteknek nem egyszerűen az szlovák párt listáján kellene indulniuk, hanem választás előtti koalíciót kéne kialakítaniuk, amelynek elnevezésében szerepelnie kellene az MKP-nak is.

 

A Most-Híd hivatalos álláspontja szerint az MKP-val való együttműködés lehetőségével „jelenleg hivatalosan még nem foglalkoznak”.

 

Csáky: Az MKP Matovičcsal tárgyal az együttműködésről, másik lehetőség a Most-Híddal való összefogás

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.