Nyitókép: Fuska Nikolett

 

Ma leadjuk a parlamentben a nyolc ezres petíciót, melyben a magyarok a himnusztiltó jogszabály eltörlését követelik.

 

Bugárék a himnuszbotrány kirobbanása óta bizonygatták, hogy a kérdéses jogszabály nem lép életbe, de ha mégis, addig találnak rá megoldást.

 

Kedden kiderült, hogy megoldás ugyan van, de a legelegánsabbat Ondrej Dostál kínálja, a Most-Híd pedig saját vállalását sem tudta teljesíteni.

 hirdetes_300x300  

 

Szerdán, május 15-ével így életbe lépett a magyar himnusz éneklésének tiltása. Még azelőtt, hogy a vegyespártnak sikerült volna megoldania a helyzetet.

 

Miután a magyar himnusz betiltását márciusban maguk a Mostosok is megszavazták, pártja nyomására Bastrnák Tibor frakcióvezető felajánlotta lemondását, de képviselőtársai azt végül nem fogadták el. Majd Balódi Ladislav parlamenti képviselő is bizonygatta nekünk, hogy ő bizony visszaadja mandátumát, ha a törvény életbe lép. Nos, éjféltől életbe lépett, Ladislav pedig még mindig ott ül a parlamentben.

 

A Körkép.sk április elején petíciót indított a magyar himnusz megvédése érdekében, melyet a mai napig nyolc ezren írtak alá (aki még nem tette, az ITT megteheti.)

 

Ezt a nyolc ezer aláírást így a mai napon, azaz szerda délelőtt, átadjuk a parlamentben a kormánykoalíció illetékeseinek, tolmácsolva a magyar emberek akaratát: Nem tűrjük a magyar himnusz betiltását, és követeljük a törvény megváltoztatását. Elég volt a szerencsétlenkedésből, Bugárék nemzetárulásából!

 

A petíció átadásáról beszámolunk olvasóinknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.