Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

A Simon-féle Magyar Fórum és a Most-Híd egyelőre nem tudtak megállapodásra jutni a választás előtti együttműködésben – közölte Simon Zsolt a két párt tárgyalását követően. Elmondása szerint a Magyar Fórumnak nem áll szándékában egy másik párt választási listáján indulni, és nem hajlandó folytatni az egyeztetéseket, ha Bugár pártja nem változtat hozzáállásán.

 

Simon szerint egy magyar vonatkozású pártokat tömörítő közös lista lehetne a megoldás, vagyis a Most-Híd, az MKP, a MF és az MKDSZ közös listája.

 

Bugár Béla hangsúlyozta, hogy pártja továbbra is kitart a többségi nemzettel való együttműködés mellett.

 hirdetes_300x300  

 

a multietnikus elv Bugár szerint a Most-Híd lényegi része marad a jövőben is.

 

A Most-Híd elsősorban azokat a pártokat szólította meg (MKDSZ, Roma Kezdeményezés, SKS, Šanca), akik nem etnikai alapon kívánnak politizálni. Debnár Klára, a vegyespárt szóvivője elmondta, hogy a Magyar Fórum a jelek szerint az etnikai politizálás felé hajlik.

 

„A Magyar Fórum számára a multietnikus álláspont a választási program és a választási lista összeállításánál elfogadhatatlan”

 

magyarázta a tárgyalások megrekedésének okát. Hozzátette, hogy ennek ellenére a Most-Híd „nem adja fel a többségi nemzettel való együttműködés elvét.

 

A Magyar Fórum a múlt héten az MKP-val tárgyalt a lehetséges együttműködésről. Ott annyi eredmény született, hogy mindkét fél kijelentette, nem hajlandóak együttműködni az SNS-szel, a Smerrel és az ĽSNS-szel. Érdemi döntést viszon egyelőre a nyilvánosság előtt még nem hangzott el.

 

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, a Magyar Fórum helyzete nem éppen stabil. Három tagja, köztük egy alapító tag jelezte kilépését a pártból, mert a Simon Zsolt vezette tömörülés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Többek között azt nehezményezték, hogy a párt nem tudott együttműködni a civil szférával, idegenkedik a konzervatív értékektől, és “teljesen kizárná az anyaország kormányát” az egységes magyar képviselet megvalósításából. További részletek alábbi cikkünkben:

 

Körkép.sk exkluzív: Esik szét a Magyar Fórum?! Alapító és elnökségi tagok távoznak Simon Zsolt pártjából

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!