Nyitókép: Facebook

 

Fenntartásai vannak a Samu István vezette Új Egység Mozgalomnak azzal kapcsolatban, ahogy az Összefogás aláírásgyűjtése titkos háttéralkuk mellett zajlik.

 

„Egy választási párt létrehozásában résztvevő személyek és szervezetek tisztában akarnak lenni a célokkal, és  főleg a programmal. Program nélkül elindítani egy pártot hazardírozás”

 

– áll az Új Egység Mozgalom Körkép.sk-nak küldött állásfoglalásában, melyben Bárdos Gyula, az MKP Országos Elnökségi tagja által is nyíltan támogatott Összefogás aláírásgyűjtésére reagálnak.

 

 hirdetes_300x300  

“A felvidéki magyarság igényli az összefogást, de azt alulról szervezve képzeli el, nem pedig felülről irányítva, titkos háttéregyezkedések keretében”

 

– fogalmaz a mozgalom.

 

“Az Új Egység Mozgalom hivatalosan nem lett felkérve az ügyben, ezért tagjai lelkiismeretére bízza, hogy részt vesz vagy sem az aláírásgyűjtésben”

 

– írják.

 

Állásfoglalásukban nyomatékosítják azt is, hogy az egység érdekében való összefogás továbbra is prioritásuk, de csak elvek és világos célok mentén új arcokkal, mely garantálja a legszélesebb társadalmi támogatottságot.

 

A napokban közös egyeztetés is zajlott a szervezetek között, melynek eredménye, a Körkép.sk elemzése szerint, hogy az MKP jelenlegi formájába egyre valószínűbb, hogy el sem elindul a következő parlamenti választásokon.

 

Egyre biztosabb, hogy az MKP nem indul a parlamenti választásokon

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.