Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

Tegnap beszámoltunk róla, hogy az igazságügyi minisztérium nem akarta elárulni, mekkora lelépőt fizetett ki Monika Jankovskának. Most kiderült, hogy a volt államtitkár jóval többet kaszált annál, mint amennyit az Aktuality szerkesztősége kiszámolt.

 

Az igazságügyi minisztérium az információs törvényt figyelmen kívül hagyva kezdetben nem árulta el, hogy mekkora lelépőt és jutalmat fizetett ki Jankovskának. Most azonban mégis kötélnek állt.

 

 hirdetes_300x300  

A Gál Gábor vezette igazságügyi tárca közlése szerint Monika Jankovská magasabb összeggel távozott, mint amennyit az Aktuality kiszámolt.

 

Az igazságügyi tárca titkolja, hogy mekkora lelépőt fizetett ki a távozó Jankovskának

 

Az Aktuality számításai szerint Jankovská 7 000 eurónyi lelépővel gazdagodhatott, most azonban kiderült, hogy a Marian Kočnerrel kommunikáló egykori államtitkár asszony számlája mintegy 9117 euróval gyarapodott.

 

Az állami alkalmazott lelépője a fizetése háromszorosát teszi ki. Jankovská a nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatában havi 2 250 eurós fizetést jegyzett be. Viszont ha figyelembe vesszük a lelépője összegét, akkor kiderül, hogy ennél többet keresett.

 

Bőkezű jutalmakat kapott

 

Az Aktuality szerkesztősége Jankovská jutalmazására is rákérdezett. A jutalmazásoknak köszönhetően Jankovská 2012-től – államtitkári funkciójába való belépésétől – egészen a távozásáig kb. 23 ezer euróval növelte a vagyonát.

 

2012-ben és 2014-ben, amikor Tomáš Borec volt a miniszter, Jankovská egyetlen eurót sem kapott. Ezt az időszakot leszámítva évente 4 400 eurós jutalomra tett szert (a 2013-as évet leszámítva, akkor ugyanis 2 235 eurót kapott).

 

Monika Jankovská egy félmillió eurós, fiaira íratott luxuslakásban lakik a pozsonyi vár alatt

 

Érdekes, hogy Jankovská jutalmazását Lucia Žitňanská volt igazságügyi miniszter is aláírta, holott ő próbálta megakadályozni azt, hogy Jankovská bekerüljön a Bírói Tanácsba.

 

Jankovská még 2019-ben is megkapta a 3 000 eurós jutalmát, holott Kočner ekkor már börtönben ült, az ő feje felett pedig gyülekeztek a szürke esőfelhők.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!