Nyitókép: Facebook

 

Frissítve január 23-án, 10:11-kor

 

Reggel Rigó Konrád, a Most-Híd kulturális államtitkára állított ki kínos bizonyítványt magáról, amikor épp a Magyar Kultúra Napján derült ki róla, hogy nem ismeri a magyar emléknapokat.

 

Rigó Konrád, a Most-Híd kulturális államtitkára nincs tisztában a magyar emléknapokkal

 hirdetes_300x300  

 

Este pedig kollégája, Sólymos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter okozott emlékezetes botrányt Pozsony belvárosában.

 

A plus7 dní hetilap internetes oldala szerint, mely elsőként számolt be az egészről, valamint a szlovák sajtóban megjelent további információk alapján a következő történhetett:

 

A kiérkezett rendőrök Sólymos Lászlót és öcssét is elvitték kihallgatásra. Kép: plus7dni.pluska.sk

 

 

Sólymos László miniszter és öccse, akit a Körkép.sk információi szerint S. Zoltánnak hívnak, közösen vacsoráztak Pozsony belvárosának egyik menő kínai éttermében a Laurinská utcán.

 

Szemtanúk beszámolója szerint a testvérpár már délután öt órától hangosan veszekedett egymással. Konfliktusuk az idő múlásával folytatódott, melynek  a személyzet igyekezett véget vetni. A láthatóan ittas állapotban levő Sólymos László ekkor az étterem egyik kínai tagját is pofon vágta. Helyszíni beszámolók alapján össze is törtek valamit, de a kárt nem akarták kifizetni. Majd a Most-Híd miniszterének öccse, Zoltán távozóban a bejárati ajtó üvegét is összetörte.

 

A Sólymos László öccse által összetört bejárati ajtó. Kép: plus7dni.pluska.sk

 

Majd Sólymos László papírpénzekkel dobálta meg az étterem alkalmazottait és az intézkedésre kiérkezett rendőrökre is rátámad.

 

„Én vagyok a környezetvédelmi miniszter,“

 

mondta szemtanúk szerint  tántorogva a rendőröknek, igyekezve elmenekülni a helyszínről

 

Azt is kiabálta szemtanúk szerint, hogy „anyám haldoklik.“ Mindez azonban a történtek ismeretében a rendőröket nem hatotta meg. Mindkettőjüket nagy nehezen rendőrautóba ültették, és bevitték kihallgatásra a rendőrségre. A Sólymos testvérek onnan este 10 óra körül jöttek ki.

 

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke egyelőre nem reagált miniszterének botrányára. És bár az eset nem munkavégzés közben, hanem magánidejében történt, azt sem tudni, maga Sólymos László lemond-e miniszterségéről a történtek hatására.

 

A konfliktus nyomait a Plus 7 dní egy otthagyott márkás nyakkendővel illusztrálta, melyet az alábbi kép tanulsága szerint vélhetően Sólymos László viselt.

 

A kínai étteremhez vezető úton hátrahagyott márkás nyakkendő. Kép: plus7dni.pluska.sk

 

Sólymos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter. Kép: Facebook

 

Az incidenst követő nap délelőttjén a rendőrség hivatalos közösségi oldalán számolt be az eseményekről. Erről bővebben itt írunk:

 

A rendőrség szerint Sólymos „szóban és tettleg” rátámadt az vendéglő személyzetére

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.