Nyitókép: webnoviny.sk

 

Peter Pellegrini kormányfő ma, a Szlovák Nemzeti Bank vezetésével való tárgyalását követő sajtótájékoztatón az aktuálpolitikai kérdésekről is szót ejtett.

 

A választások előtt álló ország elmúlt napok ügyeivel kapcsolatban két konkrét dologra is kitért.

 

Az egyik Andrej Danko és Alena Zsuzsová nyilvánosságra került telefonbeszélgetései. Az SNS elnökének felelősségét megkerülve a kormányfő úgy fogalmazott, hogy az ellenzék Kuciakék sírján táncol és politikai küzdelemre használja fel az újságíró gyilkosságot, ami megengedhetetlen.

 hirdetes_300x300  

 

štrajk autodopravcov
Kép: webnoviny.sk

 

Nyilatkozott a második napja tüntető fuvarozók követeléseivel is kapcsolatban. Anélkül, hogy pontosította volna, konkrétan milyen további engedményeket tettek az UNAS követeléseivel kapcsolatban, elmondta, hogy az útadók és a vámtarifák terén a kormány további engedményeket tesz. Az erről szóló kormányrendelet 2020 július 1-vel léphet életbe.

 

Fuvarozósztrájk: A nagyszombati PSA-nál már áll a termelés, a VW a vita rendezését sürgeti Pellegrininél

 

Pellegrini ugyanakkor elismerte, hogy ezek a lépések továbbra sem fedik le teljesen a blokádot hirdető fuvarozók követeléseit, melyek szerinte ultimatív jellegűek. Felszólította őket arra, hogy hagyjanak fel a szerinte a gyülekezési jog szempontjából törvénytelen blokáddal, mely már az ország nagy vállalatainak működését, mint a PSA vagy a VW is érinti. Ellenkező esetben a szervezőknek számolniuk kell az okozott gazdasági károk megtérítésével.

 

Érsek: A fuvarozók követelései sértik az uniós szabályozást

 

A közlekedésügyi minisztérium állásfoglalása szerint a fuvarozók útvám kedvezményre vonatkozó követelései  uniós jogszabály-ellenesek.

 

Az UNAS azt kéri, hogy az állam növelje az útvámra voantkozó kedvezményeket a 12 tonnánál nehezebb gépkocsik esetén a megtett kilométerektől függően. Mégpedik az eddigi 3 százalékról 11, 18 és 27 százalékra.

 

Rastislav Čurma fuvarozó: Ezért sztrájkolunk (Videó)

 

Az UNAS érvelése ugyanis az, hogy ők leginkább országon belül közlekednek, míg a kormánnyal jó viszonyt ápoló, kollaboránsnak tartott ČESMAD kamionjai többsége külföldön, így őket a szlovákiai útvám-tarifák nem érintik annyira hátrányosan.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!