Nyitókép: Webnoviny.sk

 

Két szlovák állampolgár várakozik Kínában arra, hogy hazaszállítsák őket Európába. Lehetséges, hogy mindketten koronavírussal fertőzöttek – tájékoztatott pénteken Peter Pellegrini kormányfő.

 

„A két szlovák állampolgár jelenleg arra vár, hogy Európába szállítsák őket. Az utat további európai polgárokkal fogják abszolválni”

 

– jelentette ki Pellegrini, majd hozzátette: megérkezésükkor speciális mentőautókkal fogják őket Szlovákiában szállítani.

 

 hirdetes_300x300  

Amennyiben beigazolódik, hogy a két személynél koronavírussal fertőzött, a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházban fogják őket karanténba helyezni és kezelni.

 

Pellegrini bízik abban, hogy a két szlovák állampolgárnak nincsenek a betegségre utaló jelei, máskülönben be se szállhatnának a repülőbe.

 

„Egyelőre nincs megerősítve, hogy jelentkeztek-e rajtuk a koronavírus tünetei, így valószínűleg haza tudnak majd utazni”

 

– mondta Pellegrini. Szlovákia lakosságának biztonsága érdekében azonban 14 napnyi karantén vár rájuk a besztercebányai kórházban.

 

Pellegrini megerősítette, hogy a tegnap országba érkezett két férfit átszállították a zsolnaiból a turócszentmártoni kórházba, jelenleg a vizsgálatok eredményeire várnak.

Koronavírus gyanújával szállítottak két szlovák férfit a turócszentmártoni kórházba

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!