Nyitókép: TASR

 

A parlament és az SNS elnöke, Andrej Danko megegyezett Peter Pellegrini kormányfővel és Robert Ficóval, a Smer-SD elnökével egy rendkívüli ülés összehívásában.

 

Danko egyik feltétele az, hogy a kormány tárgyalja meg az Isztambuli Egyezmény kérdését, a másik pedig az, hogy a természetes személyek és az egyéni vállalkozók számára töröljék el az autópálya-matricákat. A rendkívüli parlamenti ülés összehívását a Smer-SD képviselői kezdeményezték annak érdekében, hogy elfogadtathassák a családi pótlék megduplázásáról és a 13. nyugdíj bevezetéséről szóló javaslatukat.

 

 hirdetes_300x300  

A Smer még a választások előtt duplájára emelné a családi pótlékot

 

Danko úgy véli, az Isztambuli Egyezményt a parlament is elutasította. Mivel Zuzana Čaputová eltérő véleményen volt, így Danko megegyezett Ficoval és Pellegrinivel, hogy az Isztambuli Egyezmény kérdését is tárgyalják meg a rendkívüli ülésen.

 

„Feltételezésem szerint a szükséges 30 képviselői aláírás helyett több mint ötvenet is sikerül majd összegyűjtenünk”

 

– jelentette ki Danko, majd hozzátette:

 

„Amennyiben a parlament elutasítja az Isztambuli Egyezményt, akkor az államfő asszony már nem érvelhet azzal, amivel tegnap”.

 

Pellegrini Čaputovával vonatná vissza Szlovákia aláírását az Isztambuli Egyezményről

 

Danko szerint a másik feltétele, vagy is autópálya-matricák eltörlése a 3,5 tonnánál könnyebb járműveket üzemeltető jogi személyeket és egyéni vállalkozókat is érintené.

 

„Bevallom, hogy ez volt az egyik politikai feltétele a rendkívüli ülés összehívásának. Egyúttal ez az én felszólításom is arra, hogy teljes mértékben módosuljanak az autópálya-matricák árát és az úthasználati díjakat szabályozó törvények”

 

– jelentette ki Danko, majd hozzátette:

 

„Azt szeretné, ha az emberek tudnák, az állam felelősségteljesen cselekszik, és semmi olyat nem akar az emberektől, amit nem érdemelnek meg”.

 

Danko azt is elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a harmadik koalíciós partnerrel, Bugár Bélával is.

 

„Felajánlottam neki, hogy hívjuk össze még egyszer a Koalíciós Tanácsot, hogy megértsen minden összefüggést. Szerintem nincs birtokában minden szükséges információnak. Bízom benne, hogy a Most-Híd átértékeli a rendkívüli üléssel kapcsolatos álláspontját”

 

– mondta Danko.

 

A Mos-Híd már bejelentette, hogy nem támogatja a Smer-SD javaslatait.

 

Bugár reagált Pellegrinire: A Most-Híd nem támogatja a Smer szociális javaslatait

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.